Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 6 (5213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ediţia I

Festivalul-concurs naţional de muzică şi dansuri populare româneşti „Maria Tănase Forever”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Federaţia „Star Music” - România şi Asociaţia Meridiane Socio-Culturale România organizează, pe data de 20 ianuarie 2013, la Bucureşti (Clubul Înţelepţilor - Bdul Basarabiei, sector 2) prima ediţie a Festivalului-concurs naţional de muzică şi dansuri populare româneşti „Maria Tănase Forever”.

 

Scopul acestui festival-concurs este de a descoperi şi promova tinerele talente pentru a reprezenta România, în perioada 14-16 august a.c., în Franţa, la Paris, la Festivalul Internaţional de Folclor „De dragul tău, Mărie”, dedicat renumitei cântăreţe Maria Tănase.

Festivalul-concurs se desfăşoară pe două secţiuni: Muzică (populară, etno, doine, balade, muzică de petrecere) şi Dans (dansuri populare româneşti).

Concurenţii participă pe categorii de vârstă (vârsta minimă acceptată este de 4 ani). Pentru înscriere (prezentarea la ora 12.00) se achită o taxă de 50 de lei (individual) şi 15 lei/persoană (pentru duete, grupuri, ansambluri) pentru fiecare secţiune. Festivalul-concurs începe la ora 13.00.

La secţiunea Muzică vor fi prezentate melodii din repertoriul românesc, textul fiind adecvat vârstei concurentului. Costumul trebuie să fie complet şi originar din zona din care provin cântecele prezentate în concurs.

La secţiunea Dans se vor prezenta dansuri populare care nu vor avea o durată mai mare de 4 minute.

Juriul este alcătuit din preşedinte Ana Condrea - profesor belcanto, regizor artistic, membrii fiind Cristian Munteanu - impresar, Mihai Hrebenciuc - profesor muzică, directorul Şcolii de Muzică Nr. 5 Bucureşti, Emilia Mălureanu - profesor muzică.

Trofeul (care asigură înscrierea fără taxă la Festivalul Internaţional de Folclor „De dragul tău, Mărie”), premiile în bani (între 1.000 şi 100 de lei), premiile speciale, diplomele, medaliile şi menţiunile sunt acordate de Asociaţia Meridiane Socio-Culturale România. 

Informaţii suplimentare pe www.federatiastarmusicromania.blogspot.comsau la tel. 0744.234.744, 0753.150.390, 0724.704.443.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul-concurs naţional de muzică şi dansuri populare româneşti „Maria Tănase Forever”.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul-concurs naţional de muzică şi dansuri populare româneşti „Maria Tănase Forever”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei