Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2012 - Anul XVII, nr. 232 (5137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unitate şi cooperare

Împreună pentru cultura suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala „Ştefan cel Mare” a Palatului Administrativ din municipiul Suceava a găzduit marţi o întâlnire la care-au participat preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor şi Ştefan Alexandru Băişanu, şi un număr însemnat din rândul oamenilor de cultură ai judeţului.

 

Probleme specifice fiecărei bresle de creatori

Întâlnirea, care-ar fi putut avea deviza „Împreună pentru cultura suceveană”, a deschis o cale de dialog şi cooperare între conducerea CJ Suceava şi, aşa cum a spus Ştefan Alexandru Băişanu, „oamenii care se jertfesc pe altarul culturii sucevene”.

Dacă preşedintele Cătălin Nechifor a fost prezent la deschidere pentru a aprecia iniţiativa şi a transmite salutul administraţiei judeţene, vicepreşedintele Ştefan Alexandru Băişanu, ca moderator şi amfitrion al acestei întâlniri, a lansat îndemnul la unitate şi cooperare în viaţa culturală suceveană.

Rugându-i pe cei prezenţi să-l considere un partener în acţiunile pe care le desfăşoară, Ştefan Alexandru Băişanu a conturat o serie de probleme specifice fiecărei bresle de creatori.

 

Filială USR la Suceava, galerie de artă în zona centrală, instituţii de spectacole

Dacă scriitorii suceveni nu au încă o filială a Uniunii Scriitorilor din România (USR) la Suceava şi le lipseşte o enciclopedie la zi sau un dicţionar de autori, dar şi o bibliotecă în care să existe cel puţin o carte reprezentativă pentru fiecare scriitor din spaţiul bucovinean, artiştii plastici nu dispun de o galerie de artă corespunzătoare în zona centrală a municipiului şi nu au finanţare pentru o competiţie care să-i ierarhizeze valoric de când a sucombat „Voroneţiana”.

Nici în domeniul muzical lucrurile nu stau mai bine, nu există o asociaţie de profil, nici instituţii de spectacole (filarmonică, teatru muzical...), nici măcar un pian de concert care să permită invitarea la Suceava a unor muzicieni de primă mână.

 

„Dacă nu vom fi împreună, cultura suceveană se va manifesta haotic”

„Dacă nu vom fi împreună - a subliniat vicepreşedintele Ştefan Alexandru Băişanu - cultura suceveană se va manifesta haotic”.

Unitatea şi cooperarea pe plan cultural ar fi un prim pas pentru rezolvarea acestor probleme. „Să vă organizaţi, să faceţi proiecte, să ţineţi permanent contactul cu CJ Suceava, să stabilim întâlniri pe domenii de creaţie (literatură, artă plastică, muzică...), să comunicăm, să găsim împreună soluţii, uşa mea este deschisă la orice oră în orice zi...”, a spus Ştefan Alexandru Băişanu, care i-a invitat apoi pe cei circa 80 de participanţi la întâlnire la o agapă la restaurantul Gloria, unde discuţiile au continuat într-un cadru mai relaxat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Împreună pentru cultura suceveană.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Împreună pentru cultura suceveană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei