NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,629 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La Cernăuţi

Expoziţie de fotografie realizată de Radu Bercea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziţia de fotografie a artistului humorean Radu Bercea, cu genericul „Un bucovinean în statul Parana - Brazilia”, organizată la Cernăuţi, cu prilejul Sărbătorii de Mărţişor, a fost una din manifestările cele mai apreciate de public.

 

Însoţitori suceveni şi gazde cernăuţene

Organizată de Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului şi Liceul Particular nr. 1 Suceava, cu sprijinul Direcţiei pentru Cultură Suceava, expoziţia, care cuprinde o selecţie de 71 de fotografii (tot atâtea câţi ani are Radu Bercea), s-a bucurat de o prezenţă deosebită, atât în ceea ce priveşte echipa de însoţitori suceveni (care au ţinut să fie alături de expozant la această manifestare), dar şi a celor care au întâmpinat şi au găzduit evenimentul.

Au fost alături de Radu Bercea, la Cernăuţi, directorul Direcţiei pentru Cultură Suceava, Daniel Hrenciuc, primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, directorul Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului, Elvira Romaniuc şi profesorii Dan Lohănel (directorul Liceului Particular nr. 1 Suceava) şi Roman Istrati.

Panotată la sediul Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”, expoziţia, la care au participat membrii societăţii în frunte cu preşedintele Vasile Bâcu, a reunit reprezentanţi ai vieţii culturale cernăuţene, cu precădere din comunitatea etnică românească.

 

Protocol de colaborare

Expoziţia, care se înscrie în programul de acţiuni culturale transfrontaliere al Liceului Particular nr. 1 Suceava, conturat de directorul Dan Lohănel şi prof. Roman Istrati (program căruia i s-a circumscris şi expoziţia de fotografie ariană a artistului fotograf sucevean Ştefan Petrescu), prezintă imagini exotice din călătoria pe care Radu Bercea a făcut-o cu doi ani în urmă în Brazilia.

Dând curs invitaţiei unui bun prieten (prof. univ. dr. Ayrton Goncalves Celestino, fondatorul şi preşedintele de onoare al Asociaţiei Culturale a Germanilor Bucovineni din Rio Negro, statul Parana, care a fost la rândul său oaspetele bucovinenilor humoreni) Radu Bercea a parcurs peste 11.000 de km pentru a deschide în Brazilia o expoziţie de acuarelă intitulată „Bucovina, um belo jardim” („Bucovina, o frumoasă grădină”).

Printr-un protocol de colaborare încheiat, cu sprijinul Direcţiei pentru Cultură Suceava, între Liceul Particular nr. 1 Suceava şi Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, sunt programate şi vor fi organizate lunar activităţi culturale comune.

Aşa cum am aflat de la prof. Roman Istrati, Radu Bercea va prezenta în curând la Cernăuţi şi o expoziţie de acuarelă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie de fotografie realizată de Radu Bercea.
 Vizualizări articol: 1371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expoziţie de fotografie realizată de Radu Bercea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei