Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2012 - Anul XVII, nr. 12 (4917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mitinguri de protest în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară

Acţiuni de protest au avut loc, aseară, pentru a patra zi consecutiv, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară.
Astfel, au avut loc proteste şi la Cluj, Sibiu, Târgu Mureş, Braşov, Deva, Arad, Timişoara, Slatina, Reşiţa, Craiova, Buzău, Slobozia, Ploieşti, Focşani, Târgovişte, Suceava, Piteşti, Constanţa, Bistriţa, Botoşani şi Vaslui.
Iniţial, mitingurile spontane au fost declanşate pentru susţinerea doctorului Raed Arafat, care şi-a dat demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii nemulţumit de proiectul Legii Sănătăţii şi ca urmare a unor divergenţe cu preşedintele Traian Băsescu.
Ulterior, participanţii la mitingurile spontane declanşate în Capitală şi în principalele oraşe din ţară au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a actualei guvernări, reclamând scăderea continuă a nivelului de trai, costurile prea mari ale întreţinerii, salariile şi pensiile mici, corupţia, politizarea excesivă, dar şi alte probleme, unele de ordin local.

 

Mitinguri de protest şi la Botoşani şi Vaslui

Peste 150 persoane au protestează, aseară, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani, unde au cerut demisia Guvernului şi a lui Traian Băsescu, iar printre manifestanţi se află şi membri PSD şi PNL, o manifestaţie similară desfăşurându-se şi la Vaslui, transmite corespondenţii MEDIAFAX
La Botoşani, protestatarii s-au adunat începând cu ora 17.00 şi au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, unii dintre manifestanţi declarând că vor veni în fiecare seară la miting până când solicitările vor fi îndeplinite.
Oamenii au purtat pancarte cu mesaje prin care fac apel la solidaritate.
Printre manifestanţi au fost văzuţi mai mulţi membri PSD sau PNL, inclusiv preşedintele PNL Botoşani, deputatul Florin Ţurcanu.
Liderul PNL Botoşani a declarat că USL susţine manifestările oamenilor, dar a subliniat că acţiunile de protest trebuie să fie paşnice, fără violenţe.
El crede că protestele din întreaga ţară vor putea determina demisia Guvernului şi alegeri anticipate.
Nu au fost înregistrate incidente, zona fiind asigurată de jandarmi şi poliţişti.
La Vaslui, peste 50 de oameni au protestat, ieri seară, pentru a doua zi consecutiv, în Piaţa Civică din municipiu, scandând lozinci împotriva preşedintelui Băsescu, căruia îi solicită demisia.
La minus cinci grade Celsius, zeci de vasluieni s-au adunat din nou în centrul oraşului pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de actualul regim, iar printre protestatari s-au aflat şi câţiva lideri sindicali.
Ca şi la acţiunile de protest de duminică, în Piaţa Civică din Vaslui nu şi-au făcut apariţia Jandarmeria şi Poliţia, manifestaţiile fiind unele paşnice, fără incidente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitinguri de protest în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mitinguri de protest în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei