Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2012 - Anul XVII, nr. 12 (4917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probă pentru candidaţii la consilier la Cotroceni, un eseu cu tema "Cum va fi România în 2030"

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, ieri, cu o parte dintre candidaţii la unul din posturile de consilier de stat la Preşedinţie, pe care i-a anunţat că unul dintre criteriile de selecţie va fi realizarea unui eseu cu tema "Cum va fi România în 2030".
Jurnaliştii nu avut acces la întâlnire, iar, după întâlnire, cu câteva excepţii, concurenţii, în majoritate tineri, s-au ferit să ofere detalii cu privire la subiectele abordate, invocând diverse pretexte.
"Până marţea viitoare va fi primul stadiu de departajare a candidaţilor, iar cei care vor trece la etapa a doua vor fi informaţi prin e-mail şi li se va da un termen limită de depunere a unui eseu, până pe 15 februarie, cu tema «Cum va fi România în 2030»", a menţionat unul dintre candidaţi, absolvent de studii juridice în materie de drepturile omului.
Conform acesteia, nu contează domeniul de specializare, criteriul de eligibilitate fiind finalizarea studiilor în străinătate.
O altă candidată a afirmat că Traian Băsescu a fost foarte mulţumit de numărul mare de candidaţi, catalogând discuţia ca fiind una relaxată.
"A fost o întâlnire cu domnul preşedinte şi cu mai mulţi consilieri în timpul căreia ne-a spus că doreşte să angajeze trei consilieri de stat. A spus că oricine, indiferent de domeniu, poate depune aplicaţia şi că dânsul va alege trei consilieri în funcţie de CV-uri şi de scrisorile de intenţie. Nu s-a pus nici o întrebare, erau 180 de persoane înăuntru. Selecţia este, iniţial, pe bază de CV, după care fiecare va trebui să trimită un eseu pe o anumită temă, după care va urma un interviu cu mai mulţi consilieri şi la final un mic interviu cu domnul preşedinte", a menţionat un alt candidat, absolvent de studii politice.
El a adăugat că şeful statului le-a spus că este vorba despre posturi de înalt demnitar şi că este vorba despre un salariu de secretar de stat, care ar fi de 4.000 lei net.
"A fost interesant. Am terminat studiile în Marea Britanie şi acum lucrez în Belgia pe fonduri europene. Sunt multe sfaturi de dat. Cred că ar trebui să ne axăm pe valoarea noastră în UE. (...) Sincer, dacă mâine mi se face ofertă să vin fără bani, aş veni în România, dar depinde de post", a afirmat unul dintre aspiranţii la unul dintre posturile de consilier de stat la Preşedinţie.
Întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu a durat aproximativ două ore, la aceasta fiind invitaţi 180 de absolvenţi de studii superioare în străinătate, candidaţi la unul dintre cele trei posturi de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
Aproape 290 de absolvenţi de studii superioare, în majoritate din străinătate, şi-au manifestat dorinţa de a deveni consilieri ai şefului statului, a declarat, vineri, Valeriu Turcan, purtător de cuvânt al preşedintelui.
"Având în vedere numărul mare de solicitanţi, cel mai probabil va fi o va fi stabilită o procedură de selecţie", a menţionat Turcan.
Preşedintele i-a invitat, în urmă cu zece zile, pe studenţii români din străinătate să ocupe, fără concurs, cele trei posturi libere de consilier de stat la Administraţia Prezidenţială, doar în baza diplomei de absolvent de facultate în străinătate.
Băsescu a admis că tinerii care studiază în străinătate nu se întorc în ţară după finalizarea studiilor din cauza salarizării şi a anunţat că la Administraţia Prezidenţială sunt libere trei posturi de consilieri de stat.
"În zilele următoare, dacă există trei absolvenţi de studii superioare, care acceptă salariul unui secretar de stat din România... sigur, maşină şi secretară, sunt gata să angajez fără concurs, doar în baza diplomei de absolvent de facultate în străinătate, trei tineri pe funcţie de consilier de stat", a declarat preşedintele Băsescu, precizând că nu este vorba despre "o glumă".
El a mai spus că un consilier de stat are un program "lejer, în care vii la ora 9.00 la Preşedinţie şi nu ştii când pleci".
"Preşedintele te poate chema în orice moment să-ţi dai cu părerea despre orice lucru din lumea asta şi din ţară, că vrea o idee. Ce face cu ea, e treaba lui, dar consilier la Preşedinţie este o funcţie importantă", a adăugat preşedintele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probă pentru candidaţii la consilier la Cotroceni, un eseu cu tema "Cum va fi România în 2030".
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Probă pentru candidaţii la consilier la Cotroceni, un eseu cu tema "Cum va fi România în 2030"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un test ingrat, dar si simplu trimis de
(17 ian 2012, 14:15:09
Daca asta e testul, as putea participa si eu, nu am nevoie de doctorat sau de studii in strainatate. Cu scuzele pe care le cer celor ce vor citi, cred ca voi schita pe scurt, un raspuns. Daca nu va incepe razboiul cu care ne-au amenintat chinezii, dar si occidentalii, daca nu ne vor ocupa rusii, caci daca ar face-o, nu-i mai poti scoate afara, si deci Romania 2030 nu ar mai exista, si daca planeta va mai avea un an 2030... As indrazni sa sper ca oamenii ar fi maturi, democrati, si ar dori sa aplice principiile antice ale atenienilor. Indraznesc sa cred ca bastonul de cauciuc va fi inlocuit cu polemica, cu acea polemica fara ura. Indraznesc sa cred ca undeva, vor fi scrise cuvintele lui Ion Ratiu: "ma lupt pentru dreptul tau de a nu fi de acord cu mine" alaturi de poza presedintelui (sau regelui) de atunci. Economic, nu cred ca ar putea fi mari cresteri, nici nu am avea cum sa realizam asta. Ne-am multumi cu mai putin, cu o repartizare mai democratica a resurselor, si cu o mai larga participare a platitorilor de taxe si impozite la dezbateri. Vom fi (adica vor fi, eu am peste 40 de ani) tot saraci, dar va fi o saracie mai decenta, obtinuta prin vot, si demnitatea va fi respectata. Dar, am visat frumos, la naiba, m-am trezit. Criteriul de eligibilitate este "finalizarea studiilor in strainatate". Dar imaginea Romaniei pe care am descris-o mai sus, nu inseamna oare tot "strainatate"?
PS. Nu vreau sa le contest valoarea acestor tineri. Totusi, dau nota zero pentru aroganta acelui domn care spune: "Sunt multe sfaturi de dat. Cred că ar trebui să ne axăm pe valoarea noastră în UE". Va intreb stimate domn, nu ar trebui sa aveti valoare si aici, la noi, in tara? Sau noi suntem doar niste gunoaie? Sau subiecte de experiment? In rest, va doresc succes la test.
PS1. Hai sa fiu si eu un pic arogant, doar e gratis. As vrea sa stiu daca as capata nota de trecere la testul prezidential, in cazul in care as avea studiile incheiate in strainatate...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei