Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 251 (5458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, la ceremonia la Deveselu: Sentimentul meu este acela al datoriei împlinite

Luni, 28 Octombrie 2013 (14:33:34)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul ceremoniei de marcare a demarării lucrărilor la scutul antirachetă din cadrul Bazei Militare de la Deveselu, că are sentimentul "datoriei împlinite" şi că doreşte tuturor să aibă satisfacţia pe care el o simte în această zi.

"Pentru noi, pentru români, evenimentul de asăzi poate are o semnificaţie mai adâncă, iar această semnificaţie este integrarea României în sistemele şi structurile NATO. România intră în clubul statelor membre NATO care vor asigura una din cele mai perfecţionate soluţii de protejare a cetăţenilor europeni şi a cetăţenilor americani împotriva ameninţării reale pe care o reprezintă atactul cu rachete balistice", a spus Băsescu.

El a menţionat totodată că evenimentul de astăzi arată că aliaţii au capacitatea să-şi apere cetăţenii de orice tip de ameninţare.

"În mod categoric, pentru o ţară ca România, baza dezvoltării începe de la securitate. De la securitate încolo, poţi să vorbeşti despre dezvoltare economică şi cetăţeni care trăiesc în siguranţă. În ceea ce ne priveşte, evenimentul de astăzi mai are o semnificaţie, o semnificaţie a încrederii aliaţilor noştri în România. Pentru moment, investiţia de la Deveselu este o investiţie româno-americană. Sperăm ca atunci când investiţia va fi terminată şi sistemele operaţionalizate, sistemul să fie parte a sistemului de protecţie al NATO", a mai spus şeful statului, la ceremonia de marcare a demarării lucrărilor principale de construcţie la Facilitatea de apărare antirachetă din cadrul Bazei Militare de la Deveselu.

Preşedintele Băsescu a mulţumit autorităţilor americane, vicepreşedintelui Joe Biden şi preşedintelui Barack Obama, Ministerului Apărării al SUA, Ministerului Apărării din România, Ministerului de Externe din România şi, nu în ultimul rând, administraţiei locale care "a dat tot sprijinul pentru ca începerea investiţiei de la Deveselu să fie posibilă".

"Vă doresc la toţi să aveţi satisfacţia pe care eu o am astăzi, sentimentul meu este acela al datoriei împlinite", a declarat preşedintele Traian Băsescu, în încheierea discursului său.

Preşedintele Traian Băsescu, ministrul Apărării Mircea Duşa, oficiali NATO şi ai SUA au participat, luni, la ceremonia de marcare a demarării lucrărilor principale de construcţie la Facilitatea de apărare antirachetă din cadrul Bazei Militare de la Deveselu.

Delegaţia americană prezentă la eveniment a fost condusă de James Miller, adjunctul secretarului apărării pentru politica de apărare, şi a inclus alţi înalţi oficiali din cadrul Departamentului Apărării, Departamentului de Stat şi comandamentelor forţelor americane din Europa.

Ceremonia de marcare a începerii lucrărilor principale de construcţie la Facilitatea antirachetă de la Baza Militară Deveselu a avut loc în aplicarea Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România din 13 septembrie 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, la ceremonia la Deveselu: Sentimentul meu este acela al datoriei împlinite.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, la ceremonia la Deveselu: Sentimentul meu este acela al datoriei împlinite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei