Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 251 (5458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 300 de cadre didactice au pichetat sediile Guvernului şi USL

Luni, 28 Octombrie 2013 (14:34:33)

Aproximativ 300 de cadre didactice au pichetat, luni, sediul Guvernului şi al USL cerând alocarea, din 2014, a minimum 6 la sută din PIB pentru educaţie şi creşterea ponderii cheltuielilor de personal din învăţământ din totalul cheltuielilor de personal din sectorul public.

Protestatarii au venit cu bannere inscripţionate cu texte ca: "Femeile de supliciu, 500 de lei salariul net", "Învăţământul românesc: birocraţia omoară educaţia", "Una este să fii salariat, alta este să fii slugă. Nu facem decât să ne apărăm demnitatea".

La acţiunea de protest au venit şi câţiva copii, cu propriile mesaje: "Guvernanţi, nu îi umiliţi pe cei care ne învaţă!" şi "Guvernanţi, dacă vă interesează viitorul meu, investiţi în educţie. Alocaţi 6% din PIB".

Protestatarii, cadre didactie afiliate Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), au cerut creşterea bugetului pentru educaţie, majorarea salariilor, dar şi modificarea Legii educaţiei, inclusiv în ceea ce priveşte statutul personalului didactic, în vederea eliminării discriminărilor şi creşterii calităţii actului de educaţie şi a gradului de implicare a cadrelor didactice în luarea deciziilor.

O delegaţie a FSLI a depus un memoriu cu toate revendicările la Guvern şi au discutat cu ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană, cu secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Naţionale Ştefania Duminică şi cu un consilier al premierului Victor Ponta.

"Am mai prezentat încă o dată toate solicitările noastre, ni s-a dat dreptate, dar nu ni s-au oferit soluţii. Partea guvernamentală ne-a cerut, indirect, să evităm ieşirea în stradă, iar noi am solicitat ca până miercuri să fim invitaţi la o întâlnire cu premierul şi cu miniştrii Educaţiei, Finanţelor şi Administraţiei Publice. Nu vrem să ni se dea dreptate la o masă de discuţii, ştim că avem dreptate, vrem ca cei pe care i-am ales să îşi respecte promisiunile şi să rezolve problemele educaţiei, pentru că de educaţie depinde viitorul acestei ţări", a spus, la ieşirea de la Guvern, preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Reprezentanţii FSLI au anunţat că, de luni până miercuri, în toate unităţile de învăţâmânt, dascălii vor fi în grevă japoneză şi vor purta o banderolă albă pe braţ.

De asemenea, de luni şi până miercuri, între orele 11.00 şi 13.00, au loc pichetări la sediul Guvernului şi la cel al USL. Marţi, între orele 10.00 şi 12.00, va fi un protest la sediul Guvernului, iar miercuri, de la 11.00 la 13.00, la sediul USL.

Protestele vor continua, în 6 noiembrie, cu un miting de amploare în Piaţa Victoriei, urmat de un marş pe traseul Calea Victoriei - Piaţa Constituţiei.

"La acest protest vom avea sprijinul studenţilor şi facem apel şi la părinţi, şi la întreaga societate civilă să ni se alăture, pentru că revendicările noastre nu sunt numai pentru profesori, sunt pentru un viitor mai bun al tuturor românilor", a spus preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 300 de cadre didactice au pichetat sediile Guvernului şi USL.
 Vizualizări articol: 649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 300 de cadre didactice au pichetat sediile Guvernului şi USL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei