Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 251 (5458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oportunitate

Sterilizare gratuită pentru câinii de curte din cartierul Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarii de câini de curte din cartierul Burdujeni, indiferent dacă este vorba de persoane fizice sau de agenţi economici, au posibilitatea să beneficieze gratuit de sterilizarea şi deparazitarea acestora, prin intermediul unei campanii iniţiate de Asociaţia de Protecţie a Animalelor ProAnima, în parteneriat cu Primăria Suceava.

Campania, care se derulează până în luna decembrie, inclusiv, îşi propune identificarea şi sterilizarea câinilor din zona de case şi cei aflaţi în curţile agenţilor economici din cartierul Burdujeni, scopul final fiind scăderea numărului de câini vagabonzi din oraş, prin stoparea înmulţirii necontrolate a acestora şi stoparea abandonului.

Coordonatorul acestui proiect, medicul veterinar Cătălin Rusu, a precizat că, în baza programărilor făcute prin telefon, de cei care sună la numărul 0744 108 018, câinii care nu sunt de rasă, fără valoare chinologică, sunt ridicaţi de la locuinţa solicitantului, sunt duşi la cabinetul medical al adăpostului de câini din lunca Sucevei, unde sunt sterilizaţi, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic şi microcipaţi, iar după perioada de refacere, sunt duşi înapoi de unde au fost luaţi.

„Prin sterilizare, proprietarii de câini de curte scapă de problema înmulţirii necontrolate a acestora, de necesitatea de a scăpa de exemplarele nedorite, abandon care duce la creşterea câinilor vagabonzi din oraş. În acelaşi timp, fiecare câine adus la sterilizare va beneficia de o serie de tratamentele pe care le facem gratuit. Fiecare din ei va fi vaccinat şi deparazitat, pentru a reduce riscul de transmitere a unor boli care pot afecta şi persoanele din jurul lor”, a precizat  medicul veterinar Cătălin Rusu.

Conform unor statistici întocmite de cei care au analizat fenomenul înmulţirii necontrolate a câinilor, în medie, o femelă nesterilizată duce la apariţia a 16 câini noi pe an, care în doi ani se pot înmulţi până la 128 de câini, în trei ani se ajunge la 512 câini, în patru ani la 2.048 de câini ş.a.m.d., rata de înmulţire fiind atât de mare încât nu poate fi stăvilită prin nici o altă măsură decât sterilizarea.

Tocmai de aceea, cei de la Proanima vor să-i conştientizeze pe oameni că problema câinilor vagabonzi de pe străzi nu se va rezolva câtă vreme nu sunt sterilizaţi câinii de curte din oraş şi din localităţile limitrofe.

„Vom merge din poartă în poartă, să discutăm cu oamenii, să le explicăm ce facem, faptul că nu îi costă nimic şi că sterilizarea nu afectează cu nimic calităţile de paznic ale câinilor de curte”, a spus medicul veterinar Cătălin Rusu, responsabilul de proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sterilizare gratuită pentru câinii de curte din cartierul Burdujeni.
 Vizualizări articol: 1638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sterilizare gratuită pentru câinii de curte din cartierul Burdujeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei