Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 251 (5458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9769 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7307 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Originalitate

Tradiţie şi modernitate, pe scena Balului Bobocilor de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Balul Bobocilor a reprezentat pentru elevii Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava o nouă provocare în a-şi demonstra talentul, originalitatea şi, de ce nu, simţul umorului, într-un spectacol reuşit, a cărui tematică a fost „Tradiţional vs. Modern”.

 

Îmbinarea dintre modernitate şi tradiţie

Imaginația elevilor şi organizatorilor a fost pusă la încercare, de la ornamentele din decorul scenei, care reprezentau foarte multe elemente tradiţionale, precum roadele toamnei – dovleci, păpuşoi, baloţi de paie, pe un peisaj creat cu copaci desfrunziţi, dar şi cu ştergare cu motive tradiţionale, care ornau pereţii. Mai mult, globurile luminoase de discotecă au fost înlocuite cu globuri din crengi împletite, pe care erau lipite frunze gălbui-ruginii, iar de o parte şi de alta a scenei, pe cortine, se aflau un costum tradiţional – pe o laterală, iar pe cealaltă, imaginea unui tip îmbrăcat modern, cu mâna pe o boxă.

Contrastul dintre modern şi tradiţional era vizibil şi la prezentatorii balului. Prezentatoarele au apărut îmbrăcate în costume tradiţionale, în vreme ce prezentatorii au venit îmbrăcaţi în blugi şi cămăşi moderne.

Prezentarea bobocilor a fost de asemeni în ton cu tema balului, numai că de data aceasta, contrastele aproape că au dispărut, elementele tradiţionale fiind îmbinate cu cele moderne în vestimentația concurenților la titlul de Miss şi Mister.

Fusta modernă sau pantalonii de blugi se completau cu câte o ie, o bundiţă ori o eşarfă cu motive tradiţionale, combinațiile posibile fiind apreciate de public, care i-au urmărit pe concurenţi cu mare interes.

 

Dragostea de la ţară şi cea de la oraş

Trupa Dance Generation a dat apoi startul spectacolului artistic, cu o demonstrație de dans modern, fiind urmată de una din tinerele talente ale colegiului, Iulia Rodniciuc, care a interpretat piesa „Memories”, într-o variantă puţin personalizată.

Sceneta „Dragoste cu tăt ci trebe” a stârnit o mulţime de hohote, fiind parodiate atât „iubirile” de la ţară, cât şi cele de oraş, cu texte de agăţat mai tradiţionale sau moderne, cu ifose şi figuri.

Componentele trupei de dans modern Ritm Dance, de la Palatul Copiilor Suceava, pregătite de prof. Mihaela Schiotis, au impresionat la fiecare din cele trei apariţii pe care le-au avut pe scenă, atât cu sincronizarea foarte bună, cât şi cu costumaţiile deosebite, care respectau tematica spectacolului. „Ciuleandra”, una din piesele pe care au dansat, îmbrăcate în alb, ca ielele pădurii, a fost una dintre cele mai bune reprezentaţii ale lor.

Anca Golea şi-a demonstrat talentul muzical atât prin interpretarea piesei „Je t'aime”, cât şi prin momentul folcloric pe care l-a susţinut ceva mai târziu, alături de Cristina Ţârdea şi Ansamblul „Flori de Bucovina”.

Celebrul „Te iubesc şi te ador, ca pe un ... tractor”, a fost pus în scenă de liceeni printr-un moment romantic dintre o fată de la oraş şi un tânăr de la ţară, obsedat de tractorul său, de la care pierduse o piesă.

Stelele şi luna, pe care fata le admiră pe cer, îndemnându-l pe tânăr să fie mai romantic, să-i facă declarații de iubire, au apărut de-a dreptul pe scenă, personificate de trei tinere steluţe masculine, care „făceau valuri” în spatele îndrăgostiților, luna fiind de asemeni reprezentată de un alt tânăr, înfășurat în alb, ca o stafie, al cărui chip era ascuns de un lighean sau altceva rotund, ca luna.

Momentul comic a fost apreciat de public, mai ales că a fost completat de interpretarea piesei „O stea”, de către Cătălina Tătăruşanu, la care a şi venit una din „stelele” năstruşnice, pentru a fi doar a ei.

 

Probe trăznite şi chinuite

Proba de aptitudini a fost o adevărată nebunie, bobocii fiind puşi în încurcătură cu probe trăsnite, precum cea de transportare a unei bile aflate în echilibru pe o lingură ţinută în gură, în timp ce perechea de concurenţi era legată la mâni şi la picioare, probe de curăţare a cartofilor, a merelor, dar şi probe cu jocuri de cuvinte, fraze greu de rostit ori regionalisme pe care trebuiau să le explice.

Una peste alta, concurenţii au trecut cu bine de toate, deşi prezentatorii, involuntar, le-au mai pus beţe-n roate, greşind ei înşişi unele cuvinte.

 

„Femeia modernă” şi „Urătura olimpicilor”

„Scufiţa Modernă” a fost o nouă scenetă comică la care elevii au strălucit la interpretare, la fel ca şi în sceneta ce a urmat după dansul fetelor de la Extrem Girls - „Femeia modernă”, în care misterioasele căi ale gândirii feminine au fost ilustrate într-o scenă în care fiecare cuplu se regăseşte cel puţin o dată în viaţă.

Dansuri sportive, cu două cupluri foarte talentate, doi interpreţi de hip-hop – Andrei Căinar şi Andrei Iftimie, şi o altă scenetă comică „Urătura olimpicilor”, au completat spectacolul variat şi interesant pus în scenă de tinerii „economişti”.

 

Provocatoarea Lora şi o prezentare de modă

Un moment inedit l-a reprezentat şi prezentarea de modă a tânărului creator sucevean Lucian Cozma, absolvent al Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir”, care a îmbinat cu succes modelele tradiţionale în haine moderne, purtate cu graţie de frumoasele fete ale liceului.

Una dintre cele mai frumoase cântăreţe din România, Lora, fostă componentă a trupei Wassabi, şi-a făcut apariţia pe scenă, alături de dansatoarele sale, în costume provocatoare, pentru a le cânta piesele cu care s-a făcut remarcată în cariera solo - „Fără el”, „Puişor”, dar şi piese mai noi, precum „Capul sus”. Indiferent dacă au fost captivaţi de frumuseţea ei ori de ritmurile muzicii, cert este că majoritatea celor din sală au apreciat spectacolul ei, cele mai cunoscute piese fiind cântate de sute de voci din public.

 

Miss şi Mister Boboc la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava

Cel mai aşteptat moment al serii a fost cel al desemnării câștigătorilor Balului Bobocilor:

Andrei Pichiu şi Monica Dranca – Premiul Special (Şcoala de şoferi),

Marius Găleată şi Diana Bazic – Locul III,

Cosmin Popovici şi Lavinia Nedelcu – Locul II,

Tudor Nistor şi Denisa Gabriela Birău – Locul I.

În aplauzele publicului, Ana Maria Covaliu şi Constantin Gabriel Lupu au obţinut titlul de Miss şi Mister Boboc 2013 la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, momentul marcând finalul unui bal original, atent lucrat, la care s-a pus mult accentul pe detalii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tradiţie şi modernitate, pe scena Balului Bobocilor de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”.
 Vizualizări articol: 3969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tradiţie şi modernitate, pe scena Balului Bobocilor de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei