Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 248 (5455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duşa: Din cauza bulversărilor organizarea Armatei nu mai corespunde cu organizarea piramidală

Joi, 24 Octombrie 2013 (14:31:36)

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, joi, la Sibiu, că legistaţia militară "este mai veche de zece ani", iar organizarea actuală a Armatei nu mai corespunde cu cea piramidală, "din cauza bulversărilor", lucrându-se la remedierea acestor lucruri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Duşa a spus că se lucrează la modernizarea sistemului militar din România şi la armonizarea acestuia cu cerinţele NATO, având în vedere că legislaţia în domeniul militar este mai veche de zece ani şi nu mai corespunde realităţilor actuale.

"Legislaţia în domeniul militar este una care este mai veche de zece ani şi, aşa cum am precizat, se elaborează de către specialişti proiecte de legi care să modifice legile care au guvernat până acum sistemul militar, care să facă mai flexibilă pregătirea şi formarea tinerilor ca şi militari şi, desigur, să le şi permită să avanseze în funcţii pentru că, în timp, legea s-a mai modificat şi cariera militară să nu mai fie una liniară", a declarat Mircea Duşa.

Acesta a precizat că organizarea Armatei trebuie să fie "piramidală", iar în România acest lucru nu se mai întâmplă.

"Organizarea armatei trebuie să fie una piramidală, adică cei care au actul de comandă la unităţile operative trebuie să fie cei mai mulţi şi, pe scară ierarhică, cei care au grade mai mari trebuie să fie mai puţini şi să facă act de comandă. În momentul de faţă există o anumită organizare din cauza bulversărilor care s-au făcut în ultimul timp care nu mai corespunde cu organizarea piramidală a unei armate", a mai spus ministrul Apărării.

Potrivit acestuia, specialiştii ministerului caută soluţii pentru modernizarea armatei cu tehnică compatibilă cu tehnica din statele NATO, în pofida limitelor bugetare cu care se confruntă România în prezent.

Ministrul Mircea Duşa a participat, joi, la ceremonialul depunerii jurământului militar de către cei 207 studenţi din anul I ai Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, precizând că, la nivel naţional, peste 800 de studenţi depun jurământul în cursul zilei de joi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duşa: Din cauza bulversărilor organizarea Armatei nu mai corespunde cu organizarea piramidală.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duşa: Din cauza bulversărilor organizarea Armatei nu mai corespunde cu organizarea piramidală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei