Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 248 (5455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chiţoiu spune că nu promite 6% din PIB la Educaţie în 2014; studenţii îl anunţă că vor protesta

Joi, 24 Octombrie 2013 (14:33:24)

Guvernul nu poate promite că în bugetul pe 2014 vor fi prevăzuţi 6% din PIB pentru Educaţie, dar sumele vor fi mai mari faţă de acest an, le-a spus ministrul Finanţelor studenţilor de la Universitatea de Vest Timişoara, cu care s-a întâlnit joi, în replică aceştia anunţând declanşarea de proteste.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Daniel Chiţoiu, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu şi ministrul pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, au participat, joi, la Universitatea de Vest din Timişoara, la o întâlnire cu oameni de afaceri din Timiş şi Arad, dar şi cu studenţi.

Preşedintele Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest, Vlad Cherecheş, l-a întrebat pe ministrul Economiei dacă în bugetul pe anul 2014 vor fi prevăzuţi 6 la sută din PIB pentru Educaţie, Chiţoiu răspunzând că Guvernul nu poate promite acest lucru.

"Sumele pentru Educaţie în 2014 vor fi mai mari decât în 2013, dar nu putem promite că vor atinge şase la sută din PIB", a afirmat Daniel Chiţoiu.

În replică, preşedintele Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest Timişoara a anunţat că studenţii nu sunt mulţumiţi de acest răspuns şi că vor declanşa proteste în toate centrele universitare din ţară.

"Noi sperăm să fie o creştere cât mai mare a finanţării în învăţământ, iar ceea ce ne interesează pe noi este finanţarea pentru învăţământul universitar şi ne dorim o creştere cât mai mare a finanţăirii pe student. Vrem ca aceasta să fie cel puţin la nivelul anului 2008, pentru că de atunci a scăzut cu 50 la sută. Răspunsul a fost unul diplomatic, tipic pentru politicieni, care ne anunţă că va fi mai bine, dar nu e de ajuns. Nu suntem mulţumiţi, nu vom sta cuminţi în aceasta toamnă. ANOSR (Asociaţia Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România – n.r.) se pregăteşte pentru proteste. La jumătatea lunii noiembrie vom ieşi în stradă să ne cerem drepturile. Vor fi proteste în toate centrele universitare, inclusiv la Timişoara, unde sperăm să ne adunăm câteva mii", a declarat Vlad Cherecheş.

Potrivit acestuia, în 13 noiembrie studenţii din toată ţara vor organiza mitinguri de protest pentru a determina Guvernul să aloce şase la sută din PIB, în 2014, pentru Educaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiţoiu spune că nu promite 6% din PIB la Educaţie în 2014; studenţii îl anunţă că vor protesta.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chiţoiu spune că nu promite 6% din PIB la Educaţie în 2014; studenţii îl anunţă că vor protesta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei