Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 248 (5455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duşa spune că avioanele F-16 ar putea fi achiziţionate până spre sfârşitul anului 2017

Joi, 24 Octombrie 2013 (18:41:39)

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, joi, la Arad, că întreg pachetul privind capabilitatea de aviaţie de vânătoare, care cuprinde şi achiziţia de aeronave F-16, este programat să se realizeze până spre sfârşitul anului 2017, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Mircea Duşa a fost întrebat de jurnalişti când vor intra în dotarea Armatei avioanele F-16, afirmând că este vorba despre un întreg pachet privind capabilităţile militare de aviaţie de vânătoare, care ar trebui să fie realizat în următorii patru ani.

"Noi discutăm foarte simplu despre F-16, dar e vorba de realizarea capabilităţii militare de aviaţie de vânătoare. Capabilitate militară înseamnă mult mai mult: achiziţia avioanelor, pregătirea piloţilor, pregătirea aeroporturilor militare pentru a fi compatibile cu F-16, achiziţionarea armamentului necesar avioanelor, pregătirea personalului tehnic care să deservească avioanele şi multe alte aspecte. Tot acest pachet care este capabilitatea de aviaţie de vânătoare este programat să se realizeze până spre sfârşitul anului 2017”, a spus ministrul.

Mircea Duşa a participat, la Arad, la ceremonia de decorare a Drapelului de Luptă al Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu", din Cetatea Aradului. Ceremonia a avut loc cu ocazia Zilei Armatei Române, iar decorarea a avut loc "pentru recunoaşterea profesionalismului atins de către militarii unităţii, participanţi la misiune în teatrul de operaţii Afganistan".

MApN a informat, în 11 octombrie, că Guvernul României şi cel al Portugaliei au semnat contractul de achiziţie în urma căruia 12 aparate F-16 modernizate, din excedentul Forţelor Aeriene Portugheze, vor intra în dotarea Forţelor Aeriene Române.

Ministerul preciza că în perioada următoare, aeronavele vor fi modernizate, motoarele vor fi reparate capital şi va începe pregătirea, în Republica Portugheză, a personalului român ce va opera avioanele F-16 (9 piloţi şi 75 de tehnicieni).

În luna iunie, Guvernul a anunţat că a aprobat proiectul de lege privind achiziţia a 12 avioane vechi de tip F-16, pentru care va fi plătit 628 milioane euro.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, preciza că avioanele F-16 achiziţionate din Portugalia pentru înzestrarea Forţelor Aeriene Române vor fi aduse în ţară în 2015, până atunci urmând să aibă loc pregătirea piloţilor, în SUA, şi modernizarea infrastructurii pentru a fi compatibilă cu acest tip de aparate.

În septembrie 2012, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat proiectul de "realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană" în cadrul programului "Avion multirol al Forţelor Aeriene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duşa spune că avioanele F-16 ar putea fi achiziţionate până spre sfârşitul anului 2017.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duşa spune că avioanele F-16 ar putea fi achiziţionate până spre sfârşitul anului 20170.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei