Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 243 (5450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul legii descentralizării

Vineri, 18 Octombrie 2013 (16:18:04)

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, după şedinţa USL, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.

"Vom finaliza proiectul de act normativ, îl vom dezbate cu grupurile noastre parlamentare, cu grupurile aliate, cu cele din opoziţie şi, dacă există o largă majoritate de susţinere, va fi adoptat prin angajarea răspunderii în noiembrie, înainte de adoptarea bugetului, astfel încât în noul buget finanţarea acestor structuri să fie trecută la consiliile locale, la consiliile judeţene, la cele generale, care le vor avea în subordine", a precizat premierul Victor Ponta.

El a adăugat că descentralizarea a reprezentat obiectul principal al întâlnirii conducerii USL de vineri, având în vedere faptul că Uniunea doreşte să adopte actul normativ privind descentralizarea înainte de dezbaterea Legii bugetului pe 2014.

Întrebat de ce descentralizarea se va face prin angajarea răspunderii, Ponta a susţinut că preşedintele Traian Băsescu a blocat până în prezent o serie de proiecte prin "tertipuri pseudo-constituţionale".

"Dorim, pentru prima dată după 1989, să facem o descentralizare reală, să apropiem administraţia publică cât mai mult de cetăţean, astfel încât cea mai mare parte a serviciilor publice să fie realizate pe plan local, cel mult judeţean, să nu mai purtăm atât de mult oamenii spre Bucureşti şi să dăm cât mai multe competenţe şi atribuţii care să vină la pachet cu resursa financiară şi cu responsabilitatea", a spus Ponta.

Premierul a spus că structurile care acum încă depind de Guvern şi vor fi descentralizate ţin de domeniul sănătăţii, agriculturii, mediului, muncii, tineret şi sport, transporturi, cultură şi turism.

Ponta a spus că se doreşte ca prin această descentralizare de instituţii şi competenţe să se ajungă la situaţia în care administraţia publică va costa mai puţin, va consuma mai puţine resurse, dar va avea o eficienţă mai mare.

Ponta a menţionat că s-a ajuns la ideea în care lucruri care ţin de ordine publică şi poliţie vor fi tratate separat de legea descentralizării.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, vineri, înaintea şedinţei USL, că se poate lua şi decizia angajării răspunderii Guvernului în Parlament asupra proiectului de lege privind descentralizarea, principalul element care să justifice urgenţa fiind legat de construcţia bugetară pe anul viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul legii descentralizării.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul legii descentralizării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei