Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 243 (5450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Guvernul are prea multă putere, o societate trebuie să partajeze prerogative cu aleşii locali

Vineri, 18 Octombrie 2013 (14:38:30)

Guvernul are prea multă putere, atribuţii şi responsabilităţi, iar o societate în plină dezvoltare trebuie să partajeze unele prerogative cu aleşii locali, deoarece deciziile luate la nivel central "peste capul" acestora nu sunt întotdeauna eficiente, a afirmat premierul Victor Ponta.

"Sunt un prim-ministru care crede că Guvernul are prea multe puteri, prea multe atribuţii şi prea multe responsabilităţi, în final. O societate care trebuie să se dezvolte în continuare trebuie să aibă această putere partajată, această responsabilitate partajată cu dumneavoastră, reprezentanţii cei mai legitimi ai cetăţenilor pe care-i reprezentaţi, fie că e vorba de Municipiul Bucureşti, cu două milioane de cetăţeni, fie că e vorba de municipii mari cum sunt cele mai multe pe care dumneavoastră le reprezentaţi, fie că e vorba de o comunitate locală mai mică. Nu cred că deciziile luate la Bucureşti, peste capul dumneavoastră, sunt întodeauna eficiente", le-a spus Ponta participanţilor la reuniunea Asociaţiei Municipiilor din România, a cărei temă principală de discuţie a fost descentralizarea.

Şeful Executivului le-a mai spus celor prezenţi că primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene sunt cei care trebuie să implementeze măsurile care vor decurge din acest proces şi le-a cerut să nu mai fie "îngrijoraţi" în ceea ce priveşte alocarea resurselor bugetare.

"Ceea ce se descentralizează se descentralizează cu tot cu resursele financiare, atâta cât sunt ele, evident, nu foarte mari, iar eu sunt convins că dumneavoastră veţi gestiona mul mai bine structuri pe care Guvernul le are de zeci de ani şi le foloseşte de foarte multe ori, foarte rău", a spus Ponta.

Totodată, el a respins din nou termenul de "baroni locali" cu care unii aleşi locali sunt etichetaţi peiorativ, reluând punctul de vedere că unii primari şi preşedinţi de consilii judeţene se bucură de încrederea cetăţenilor mai mult decât preşedintele ţării sau primul-ministru, dovada fiind că sunt aleşi în mod repetat de alegători.

"Indiferent de guvernul care era la putere, indiferent de majoritatea parlamentară, indiferent de cine a fost preşedinte, unii dintre dumneavoastră aţi fost votaţi şi încă o dată votaţi de cetăţeni, şi acest lucru nu se poate pierde oricâtă invidie, răutate sau prostie pură există în cazul celor care cred că trebuie să ţinem totul la Guvern, la Bucureşti", a spus Ponta.

Primul-ministru a mai afirmat că, în opinia sa, hipercentralizarea este una dintre cauzele "funcţionării proaste" a statului român.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Guvernul are prea multă putere, o societate trebuie să partajeze prerogative cu aleşii locali.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Guvernul are prea multă putere, o societate trebuie să partajeze prerogative cu aleşii locali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei