Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 243 (5450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mănescu, "ministru interimar" pe un proiect privind lansarea în spaţiu a "corpurilor materiale"

Vineri, 18 Octombrie 2013 (15:59:45)

Ramona Mănescu figurează ca "ministru interimar" al Transporturilor pe un proiect de ordin privind lansarea în spaţiu a "diverselor corpuri materiale", care prevede că rachetele fără pilot folosite în scopuri sportive, de divertisment sau lucrative pot fi propulsate numai între răsărit şi apus.

Proiectul de ordin vizează stabilirea activităţilor, altele decât aeronautice civile, având drept efect ajungerea în spaţiul aerian a diverselor corpuri materiale care pot pune în pericol siguranţa aviaţiei, precum şi aprobarea condiţiilor de autorizare a acestora.

Lansarea în spaţiul aerian a articolelor pirotehnice de divertisment, cu material incandescent şi a rachetelor fără pilot utilizate în scopuri sportive, de divertisment sau în scopuri lucrative civile sunt activităţi care pot constitui, în anumite condiţii, un pericol pentru siguranţa aviaţiei.

Concluzia aparţine unui grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor/ Direcţia Aviaţie Civilă şi Spaţiu Aerian, Ministerului Apărării Naţionale / Statul Major al Forţelor Aeriene, Ministerului Afacerilor Interne / Inspectoratul General al Aviaţiei, Autorităţii Aeronautice Civile Române şi Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA, se arată în referatul de aprobare al proiectului de ordin cumun al miniştrilor Transporturilor şi Apărării Naţionale.

Pornind de la riscurile la adresa siguranţei zborului pe care le au activităţile de lansare în spaţiul aerian a articolelor pirotehnice de divertisment, în special atunci când se desfăşoară în zonele cu servituţi aeronautice stabilite pentru aerodromurile civile sau militare, se propune ca acestea să poată fi desfăşurate în respectivele zone numai în condiţiile unei autorizări care poate fi acordată, după caz, de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română sau de către administratorul aerodromului în cauză.

Pe de altă parte, lansarea obiectelor cu material incandescent reprezintă un pericol pentru siguranţa zborului care nu poate fi eliminat prin autorizare, avându-se în vedere deplasarea necontrolată a acestor obiecte în spaţiul aerian. Prin urmare, lansarea acestora în zonele cu servituţi aeronautice stabilite pentru aerodromurile civile sau militare este interzisă.

"Lansarea în spaţiul aerian a rachetelor fără pilot utilizate în scopuri sportive, de divertisment sau în scopuri lucrative civile se poate efectua numai între răsăritul şi apusul soarelui şi numai în condiţiile autorizării din partea Autorităţii Aeronautice Civile Române, cu excepţia rachetelor antigrindină sau pentru creşterea cantităţii de precipitaţii, a căror lansare se autorizează în condiţiile protocoalelor şi procedurilor încheiate conform Legii nr. 173/2008 privind intervenţiile active în atmosferă. Fac excepţie de la obligaţia autorizării şi lansările de rachete efectuate numai în spaţiul de clasă G şi fără
depăşirea înălţimii de 150 metri, înălţime sub care, în situaţii normale, este interzisă activitatea de zbor", se mai arată în referat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mănescu, "ministru interimar" pe un proiect privind lansarea în spaţiu a "corpurilor materiale".
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mănescu, "ministru interimar" pe un proiect privind lansarea în spaţiu a "corpurilor materiale"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei