Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 243 (5450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu către Băsescu: Nu am stat la uşa nimănui, nu am cerut niciodată să rămân în Guvern

Vineri, 18 Octombrie 2013 (15:29:49)

Liderul PDL Cătălin Predoiu a precizat, în replică la criticile lui Traian Băsescu la adresa sa, că nu a dat cu pumnul în masa nimănui, nu a stat la uşa nimănui, nu a cerut niciodată să rămână în Guvern, iar propunerile lui pentru şefia parchetelor au fost în interesul stabilităţii instituţionale.

"Am aflat cu surprindere şi dezamăgire despre declaraţiile presedintelui Traian Basescu", a precizat Cătălin Predoiu, într-o declaraţie remisă vineri MEDIAFAX, arătând că toate propunerile pe care le-a formulat, în mandatul său de ministru al Justiţiei, pentru şefia parchetelor au fost în interesul stabilităţii instituţionale şi obţinerii de rapoarte de ţară pe justiţie pozitive.

"Singurele persoane cu care am discutat sporadic astfel de competenţe ale Ministrului Justiţiei au fost procurorul general, procurorul şef DIICOT, procurorul şef DNA, preşedintele României. Propunerile la şefia parchetelor pe care le-am formulat nu au fost discutate cu oameni politici, din niciun partid. Domnul presedinte ştie bine acest lucru şi, la vremea respectivă, l-a apreciat. Discuţiile colaterale pe care alţi oameni politici le-au facut între ei pe marginea propunerilor mele nu m-au privit şi nu mă privesc", a arătat Predoiu.

El a explicat că, în 2008, i-a propus adjunct pe Daniel Morar şi şef pe Monica Şerbănoiu la DNA, pentru că ştia că în Parlament se pregătea o propunere legislativă de desfiinţare a DNA, dacă îl numea şef pe Daniel Morar. "A fost o soluţie prin care am prezervat şi DNA şi pe Daniel Morar în interior, la vârf. L-am informat pe preşedinte în seara zilei de 9 august 2008, după şedinţa CSAT, despre faptul că voi formula aceste numiri în ziua de 11 August 2008. Preşedintele şi-a manifestat dezacordul, mi-am păstrat punctul de vedere", a menţionat Cătălin Predoiu, adăugând că, după respingerea propunerilor sale de către preşedinte, a refuzat să facă alte propuneri pentru ca Morar să rămână la şefia DNA cu delegare.

"După respingerea propunerilor mele iniţiale de către preşedinte, am refuzat să formulez alte propuneri pentru ca domnul Morar să rămână la şefia DNA cu delegare, lucru despre care l-am informat pe preşedinte într-o discuţie pe care am avut-o în avionul prezidenţial, în drum spre Coreea de Sud, în septembrie 2008. În acest fel, domnul Morar a rămas la şefia DNA cu delegare, până când, pe o altă majoritate, am fost în măsură să fac o nouă propunere, cu domnul Daniel Morar şef. Domnul Morar poate confirma aceste lucruri", a adăugat Predoiu.

El a respins şi acuzaţiile lui Traian Băsescu că ar fi cerut să rămână în Guvern. "În decembrie 2008 mi-am încheiat primul mandat. Am fost solicitat de preşedintele României şi primul ministru să continui. Am cerut, ca şi premierului anterior, continuarea proiectului celor patru coduri şi sprijin politic pentru ele. Nu am dat cu pumnul în masa nimănui, nu am stat la uşa nimănui, nu am solicitat niciodată să rămân în Guvern. Am fost de fiecare dată invitat şi nu regret că am acceptat. În ziua căderii Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, în Parlament, domnul Ponta mi-a făcut o ofertă verbal, oferta pe care am refuzat-o pe loc. A doua zi, la Neptun, l-am informat pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu despre acest lucru într-o discuţie faţă în faţă şi pe domnul preşedinte Băsescu telefonic. Am mai declarat aceste lucruri cu câteva luni în urmă. Mai mult, chiar în timpul mandatului premierului Mihai Răzvan Ungureanu, mi-am exprimat faţă de acesta preocuparea de a părăsi guvernul după obţinerea raportului pozitiv de ţară care ar fi urmat să apară în iulie 2012"", a mai arătat Predoiu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că l-a deranjat faptul că liderul PDL Cătălin Predoiu a "îndrăznit să îi dea lecţii publice", arătând că acesta a venit la el la birou să îl roage să rămână ministru în Cabinetul Ponta.

Preşedintele a comentat, într-o emisiune difuzată de B1 TV şi evz.ro, declaraţii făcute de Cătălin Predoiu la postul de televiziune.

"A venit şi a spus cum a bătut cu pumnii în masă şi a pus condiţii şi premierului şi preşedintelui. Eu îmi amintesc că, în Guvernul Tăriceanu, domnul Predoiu a propus înlocuirea lui Daniel Morar de la DNA, cu o doamnă care nu prea avusese dosare importante în toată viaţa ei, era consilier. Iar mie îmi dădea lecţii cum a renunţat preşedintele la Daniel Morar ori el, cu mănuţa lui, a făcut propunerea de înlocuire a lui Daniel Morar, după primul mandat", a spus şeful statului.

El a susţinut că ştie şi "în ce condiţii" s-a făcut această propunere de înlocuire a lui Daniel Morar, şi anume "pe discuţiile din PNL şi înţelegerea cu Hrebenciuc".

"M-a deranjat tipul acesta de om. Vă spun eu, când l-am chemat să îl întreb dacă vrea să rămână în Guvernul Boc, după Tăriceanu, a avut o singură condiţie, să îl propună pe Morar pentru al doilea mandat. Condiţie pe care i-am pus-o eu, şi nu el mie. A fost o singură condiţie discutată, aceea că Morar va fi propunerea sa pentru al doilea mandat", a mai arătat Traian Băsescu.

Preşedintele s-a declarat "deranjat" de faptul că Predoiu "îi dădea lecţii".

"M-a deranjat că îmi dădea lecţii domnul Predoiu, când el a fost la mine, să mă roage, să vorbesc cu Victor Ponta să îl menţină şi în Guvernul lui. La mine a fost în cabinet şi nu la altcineva. Sigur că am vorbit şi m-a refuzat Ponta. Cu o anumită motivaţie, m-a refuzat. Omul ăsta să nu îndrăznească să îmi dea lecţii publice", a mai afirmat şeful statului.

Întrebat dacă are un anume entuziasm faţă de candidatura lui Cătălin Predoiu pentru prezidenţiale, Traian Băsescu a răspuns: "Ba da, să candideze, dar fără să mintă. Să spună că din acest motiv nu l-am vrut pe Morar la DNA şi din acest motiv am fost la preşedinte să intervină la Ponta".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu către Băsescu: Nu am stat la uşa nimănui, nu am cerut niciodată să rămân în Guvern.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu către Băsescu: Nu am stat la uşa nimănui, nu am cerut niciodată să rămân în Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei