Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 243 (5450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă serioasă

Peste 200 de locatari ai blocurilor noi din zona Cartodrom, în beznă, printre câinii maidanezi care îi atacă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locatarii celor trei blocuri noi din zona Cartodrom, în cartierul George Enescu al municipiului Suceava, peste 200 de persoane, se confruntă cu o problemă foarte serioasă, care nu ar trebui ignorată de autorităţi. Oamenii se deplasează spre scările de bloc printr-o zonă fără iluminat public, în care s-au strâns mulţi câini, iar pe măsură ce se întunecă tot mai repede patrupedele devin agresive.

În blocurile 14 C, 14 D şi 14 F sunt înregistraţi peste 220 de locatari, printre care mulţi copii care merg la grădiniţe şi la Şcoala Gimnazială Nr. 8 din apropiere.

Chiar cărarea pe care se deplasează oamenii şi copiii, spre blocuri, este adesea ocupată de câini, unii de talie mare, atraşi de o ghenă de gunoi din apropiere. O deplasare după lăsarea întunericului, pe această cărare neiluminată, este un adevărat pericol şi pentru un adult.

Asociaţia de proprietari Nr. 81 Cartodrom a înaintat Primăriei municipiului Suceava numeroase sesizări privind problema câinilor comunitari, coroborată cu cea a lipsei iluminatului public. Ultima încercare de sensibilizare a autorităţilor, pentru ca, în primă fază, să fie măcar ridicaţi câinii, este un tabel cu semnăturile locatarilor celor trei blocuri.

Mihaela Mihai, preşedintele Asociaţiei 81, a declarat: „Oamenii, mai ales cei care au copii, sunt foarte îngrijoraţi, câinii sunt mulţi, în haite, şi devin adesea agresivi. Lipsa iluminatului public face ca problemele cu aceşti câini să fie mult mai grave decât în alte zone ale oraşului”.

Ea a arătat că în primăvara acestui an, după ce un copil a fost muşcat de un câine, o echipă de ecarisaj a prins multe dintre patrupede, însă, treptat, în doar câteva luni, numărul acestora a crescut din nou. Cum au ajuns alţi câini în zonă, inclusiv femele care au fătat, aceasta este o altă problemă, locatarii celor trei blocuri fiind convinşi că multe animale sunt abandonate la marginea oraşului, în pădurea din apropierea blocurilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de locatari ai blocurilor noi din zona Cartodrom, în beznă, printre câinii maidanezi care îi atacă.
 Vizualizări articol: 2587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 14 voturi
Peste 200 de locatari ai blocurilor noi din zona Cartodrom, în beznă, printre câinii maidanezi care îi atacă4.1514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Coincidenta? trimis de
(18 oct 2013, 11:38:34
Ciudat. Madam Cocris, care crede ca toti sucevenii care au o problema cu acesti caini vagabonzi sunt BESTII si e si consilier local ( cat de batuti in cap pot fi cei care au votat-o pe asta?) locuieste in zona respectiva. O fi sau nu o coincidenta? O fi sau nu adev ca asociatiile astea dau drumul la cainii vagabonzi? Eu cred ca da.
2.   Perfect de acord trimis de
(18 oct 2013, 12:39:59
Este o zona cu probleme, sunt foarte multi caini, iluminatul este inexistent, copii sunt in pericol in acea zona, noi deasemenea
3.   Hmm... trimis de
(18 oct 2013, 13:19:58
Uimitor articol. In sfarsit s-a gandit cineva si la javrele astea. Eu locuiesc la 129 iar acum 3 ani am fost capsat urat de un dulau negru imens. Se comporta ca niste turbati, daca unul incepe sa latre se strang toti si nu mai ai ce face. Agreeaza doar unele babe din zona care ii saruta sub codita zilnic insa in rest poti sa fii locatar si de 10 ani ca nu conteaza.

Daca nu se iau masuri ii voi otravi personal pe toti. Am o verisoara de 4 anisori si imi este frica pentru integritatea ei atunci cand iese pe afara. Nu se poate asa ceva.
4.   Ce atata tam-tam trimis de
(19 oct 2013, 11:55:32
Eu nu inteleg ce mai asteapta oamenii astia sa le rezolve autoritatile problemele si de ce nu trec singuri la treaba. De exemplu o metoda foarte ieftina: faci o mamaliga pisezi bine sticla de la vreo 3-4 becuri si le amesteci apoi o arunci acelor caini. O solutie simpla ieftina si totodata eficienta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei