Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 243 (5450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect Comenius

„From Story to Story” la început de drum

În perioada 7 – 11 octombrie 2013, echipa de proiect a Școlii Gimnaziale Nr. 8 Suceava s-a deplasat la Łodz, în Polonia pentru a participa la prima întâlnire a Proiectului Multilateral Comenius „From story to story”. Acolo s-au întâlnit cu 30 de cadre didactice din Franța, Anglia, Lituania, Ungaria, Spania, Turcia și Polonia.

În prima zi s-au vizitat școala, grădinița, căminul și terenul de sport amenajat în apropierea școlii. Profesorii au fost intervievați de către un grup de copii purtând ecusoane „I can help” și au participat la ore atractive de engleză, matematică, științe ale naturii, religie și de limbă poloneză. Școala i-a impresionat printr-o reală centrare a demersului didactic pe elev.

Clasele și holurile școlii gazdă erau decorate cu cele mai reprezentative aspecte ale țărilor partenere într-un mod cât mai original și atractiv, iar sarcina profesorilor invitați a fost să aleagă prin vot cea mai frumos aranjată sală de clasă, precum și posterul cel mai reușit.

„Povestea orașului am aflat-o mergând la pas. Astfel ni s-a prezentat modelul unui oraș care s-a reinventat valorificând creativ trecutul și a devenit un punct de atracție turistică pentru întreaga Europă și nu numai, un exemplul viu al modului în care au fost atrase și valorificate fondurile europene. S-a pus accent pe arhitectura industrială transformată în spații comerciale și locuri de petrecere a timpului liber, experiență unică în Europa de transferare a industrialului în turistic”, a declarat prof. Magdalena Rangu.

O lecție impresionantă de istorie a fost oferită de vizita la Auschwitz, care a marcat profund întregul grup, oferind un moment de reflecție asupra învățămintelor pe care trebuie să le tragă oamenii pentru a nu repeta greșelile trecutului.

Partenerii din toate țările participante au venit cu idei originale care să asigure valoarea formativă a proiectului. Succesul întâlnirii s-a datorat și cadrului deosebit asigurat, nu numai material, de către gazde. Preocuparea de a arăta tot ce este frumos în țara lor, în orașul lor și în felul lor de a fi, a creat ambianța potrivită pentru un start pozitiv al întregului proiect. Punctele de vedere comune, ideile constructive și punerea în discuție a părerilor diferite au dat plusul de valoare întâlnirii.

A treia întâlnire de proiect va avea loc la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava în iunie 2014.

(Lăcrămioara VARTOLOMEI, Şcoala Gimnazială Nr.8 Suceava)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „From Story to Story” la început de drum.
 Vizualizări articol: 1507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„From Story to Story” la început de drum5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei