Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 241 (5448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ORA: 528 de adopţii naţionale şi şapte internaţionale, până la jumătatea lunii octombrie

Miercuri, 16 Octombrie 2013 (15:56:53)

Peste 530 de adopţii, dintre care şapte internaţionale, au fost comunicate, până la mijlocul lunii octombrie, Oficiului Român pentru Adopţii, instituţia precizând că numărul adopţiilor finalizate ar fi mai mare, însă comunicarea către ORA se face mai greu.

Oficiul Român pentru Adopţii (ORA) a precizat într-un răspuns transmis la solicitarea agenţiei MEDIAFAX, că în acest an au fost încuviinţate 528 de adopţii naţionale şi şapte internaţionale, alţi cinci copii fiind în faza de potrivire cu familii stabilite în străinătate.

"Pe internaţional avem, în acest moment, în potrivire cinci copii şi patru familii. Una dintre familii este deja în faza în care dosarul trebuie depus la instanţă pentru încuviinţare, iar celelalte trebuie să vină în România să întâlnească copiii", potrivit ORA.

Din cele şapte adopţii încuviinţate internaţional, şase sunt în Italia şi una în Canada.

ORA are în evidenţă 30 de dosare pentru adopţie internaţională, nouă fiind din Canada (familii de cetăţeni români), şapte din Franţa (şase cupluri mixte şi o familie de români), cinci din Italia (patru cupluri mixte şi unul de români), patru din SUA (trei cupluri mixte şi unul de români), două din Spania (familii de români), două din Germania (o familie mixtă şi una de români) şi un dosar din Austria (cuplu mixt).

"Din cele 30 de dosare, şapte nu au primit încă număr de înregistrare deoarece dosarele sunt incomplete şi s-au solicitat documentele lipsă. De îndată ce acestea vor fi trimise, dosarele vor fi înregistrate şi vor intra în procesul de potrivire cu un copil adoptabil", a precizat sursa citată.

Potrivit ORA, până în 14 octombrie erau 2.337 de copii declaraţi adoptabili, 223 dintre ei putând fi adoptaţi internaţional, şi 1.065 de familii cu atestat valabil care nu sunt în potrivire practică sau încredinţare în vederea adopţiei.

De asemenea, din numărul total de copii declaraţi adoptabili, cei mai mulţi au vârsta de un an sau doi ani. Astfel, 260 dintre copiii declaraţi adoptabili au doi ani, 216 au un an, 195 au 10 ani, 178 au opt ani, 173 au nouă ani, câte 167 sunt în vârstă de 11 sau 12 ani, 164 au şapte ani, 156 au trei ani, 152 au patru ani, 150 au cinci ani, 111 au 13 ani, 62 au 14 ani, 25 au mai puţin de un an, 19 copii au 16 ani, cinci au 16 ani şi patru au 17 ani.

Dintre cei 2.337 de copii declaraţi adoptabili, mai mult de jumătate, adică 1.563, nu au probleme de sănătate, retard, handicap, boli cronice sau întârzieri în dezvoltare.

Potrivit unui studiu realizat de ORA, doar unu la sută dintre copiii adoptaţi au un handicap, în timp ce aproape o treime dintre cei aflaţi în sistemul de protecţie specială au o astfel de problemă, ceea ce le reduce la minim şansele pentru adopţie.

România are în sistemul de protecţie specială aproximativ 60.000 de copii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ORA: 528 de adopţii naţionale şi şapte internaţionale, până la jumătatea lunii octombrie.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ORA: 528 de adopţii naţionale şi şapte internaţionale, până la jumătatea lunii octombrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei