Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 241 (5448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meimarakis: Vom susţine şi când vom avea preşedinţia UE că România a îndeplinit obligaţiile Schengen

Miercuri, 16 Octombrie 2013 (14:10:06)

Preşedintele Parlamentului de la Atena, Evangelos-Vasileios Meimarakis, a declarat, miercuri, că Grecia a susţinut că România şi-a îndeplinit toate obligaţiile pentru intrarea în Shengen, el afirmând că ţara sa rămâne pe aceeaşi poziţie şi pe perioada cât va deţine preşedinţia UE.

"Am susţinut că România şi-a îndeplinit toate obligaţiile necesare pentru a fi integrată în zona Schengen şi rămânem pe aceeaşi idee, pe aceeaşi poziţie şi exact aceeaşi părere o să o avem şi pe durata preşedinţiei noastre", a afirmat oficialul elen, întrebat care este poziţia Greciei legat de aderarea României la Schengen.

Preşedintele Parlamentului grec a făcut această declaraţie după întâlnirea pe care a avut-o la Bucureşti cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

El a spus că relaţiile dintre România şi Grecia sunt excelente şi că este o onoare că se află la Palatul Parlamentului, despre care a spus că este "acest templu al democraţiei".

"Pentru că avem teme, idei, principii commune ar trebui să discutăm împreună în cadrul instituţiilor, inclusiv celor euro-atlantice, astfel încât să rezolvăm problemele", a mai arătat oficialul grec.

El a adăugat că atât timp cât va deţine preşedinţia UE, Grecia va susţine că Parlamentele trebuie să aibă o politică mai activă în ceea ce priveşte trasarea politicilor europene.

"Noi, ca Parlamente, avem datoria să avem o politică mai activă în ceea ce priveşte trasarea politicilor europene, nu numai să avizăm anumite hotărâri luate la nivel european", a mai spus Evangelos-Vasileios Meimarakis.

El a asigurat România de sprijinul total în ceea ce priveşte preşedinţia României la Adunarea parlamentară a statelor Balcanice.

La rândul său, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că România susţine agenda Greciei pe perioada cât va deţine preşedinţia UE şi Parlamentul României va sprijini Parlamentul elen în toate demersurile pe care le va avea.

"România susţine agenda Greciei pe perioada preşedinţiei UE şi i-am promis preşedintelui Parlamentului elen că Parlamentul României îl va sprijini în toate demersurile pe care le va avea pe acea perioada", a afirmat Zgonea.

El a spus că parlamentele naţionale trebuie să aibă un rol mai important în dezbaterea publică şi că preşedinţii de parlamente trebuie să aibă întâlniri anuale.

Zgonea a arătat că preşedintele Parlamentului grec i-a promis sprijin pentru constituirea primei Adunări parlamentare a statelor din Blacani şi a adăugat că România, Grecia şi Bulgaria trebuie să aibă un rol important ca state europene în această construcţie pentru bunăstrarea cetăţenilor din Balcani.

"Ca respect pentru comunitatea de etnie elenă din România, sub înaltul nostru patronaj, anul viitor va fi Olimpiada internaţională pentru limba neogreacă, aici în Parlamentul României, undeva în partea a doua a semestrului doi al anului 2014. I-am spus domnului preşedinte că statul român acordă acelaşi respect limbii elene, aşa cum acordă acelaşi respect limbilor străine pe care elevii noştri doresc să le înveţe. Fiecare copil din mediul public din învăţământul din românia poate să opteze să înveţe această limbă", a mai spus Zgonea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meimarakis: Vom susţine şi când vom avea preşedinţia UE că România a îndeplinit obligaţiile Schengen.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meimarakis: Vom susţine şi când vom avea preşedinţia UE că România a îndeplinit obligaţiile Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei