Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 241 (5448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MFE simplifică procedurile de achiziţii de bunuri, servicii şi lucrări pentru beneficiarii privaţi

Miercuri, 16 Octombrie 2013 (18:13:29)

Beneficiarii din mediul privat vor putea achiziţiona bunuri, servicii şi lucrări fără a mai fi obligaţi să reia procedura de achiziţie, dacă nu primesc cel puţin trei oferte, potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a abrogat, miercuri, un ordin de ministru emis în 2012 în vederea simplificării procedurilor de achiziţii pentru beneficiarii privaţi.

Potrivit noii proceduri, beneficiarii din mediul privat vor publica, gratuit, anunţurile de achiziţii într-o secţiune a paginii web a Ministerului Fondurilor Europene, www.fonduri-ue.ro. Dintre toate ofertele primite o vor alege pe cea pe care o consideră cea mai bună, argumentând opţiunea făcută prin întocmirea unei note justificative, pentru a respecta "principiul transparenţei impus de cerinţele Comisiei Europene".

Beneficiarii care nu vor publica anunţurile de achiziţii pe pagina web a Ministerului Fondurilor Europene vor fi sancţionaţi prin aplicarea unei corecţii de 25%. Cei care ulterior nu vor publica pe site-ul menţionat numele câştigătorilor selectaţi vor suporta corecţii de 5%.

Totodată, noul Ordin elimină obligativitatea reluării procedurii de achiziţie dacă nu sunt primite cel puţin trei oferte.

Ordinul de ministru se referă la achiziţiile de bunuri de peste 30.000 de euro, a celor de servicii cu o valoare cuprinsă între 30.000 şi 200.000 de euro, respectiv a achiziţiilor de lucrări cu o valoare cuprinsă între 100.000 şi 5 milioane de euro, ca urmare a abrogării Ordinului de ministru nr. 1.050/2012.

"Introducerea acestor reglementări flexibile a fost agreată de serviciile Comisiei Europene. Simplificarea substanţială a regulilor pe care trebuie să le respecte beneficiarii din mediul privat va permite implementarea proiectelor într-un ritm alert, cu efecte pozitive pentru contractorii din cadrul proiectelor şi pentru întreaga economie", a declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Prin Ordinul de ministru 1.050/2012 emis de fostul ministru al Afacerilor Europene Leonard Orban, beneficiarilor privaţi le-au fost impuse proceduri de achiziţie similare cu cele care trebuie respectate de beneficiarii din sectorul public, "chiar dacă legislaţia europeană nu conţine astfel de prevederi", se arată în comunicatul MFE.

"Beneficiarii din mediul privat cofinanţează proiectele pe care le implementează din resurse proprii şi, din acest motiv, sunt motivaţi să utilizeze eficient resursele pe care le au la dispoziţie", a explicat Eugen Teodorovici decizia de a abroga ordinul emis anul trecut.

Beneficiarii care la data intrării în vigoare a noului Ordin derulează achiziţii conform vechilor reglementări naţionale pot opta pentru anularea procedurilor de achiziţii şi reluarea acestora conform noii proceduri.

Autorităţile de Management ale programelor operaţionale au obligaţia ca în termen de cinci zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a noului Ordin, să modifice procedurile şi orice alte reglementări pentru ca acestea să fie conforme cu prevederile Ordinului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MFE simplifică procedurile de achiziţii de bunuri, servicii şi lucrări pentru beneficiarii privaţi.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MFE simplifică procedurile de achiziţii de bunuri, servicii şi lucrări pentru beneficiarii privaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei