Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 241 (5448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Covârşitor

Eutanasierea câinilor vagabonzi, dorită de 70% dintre suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema câinilor vagabonzi şi soarta acestora a fost amplu dezbătută în ultima perioadă. Un sondaj de opinie realizat recent arată că 70% dintre suceveni sunt pentru eutanasierea câinilor fără stăpân. Sondajul a fost realizat în municipiul Suceava de Hexis Consulting, în perioada 3-7 septembrie, pe un eşantion de 2.511 de persoane, marja de eroare fiind de +/-2,5%. De cealaltă parte, proporţia sucevenilor care se opun unei astfel de practici este de 17%, în timp ce nehotărâţii dau diferenţa de 13%.

Pe cartiere, cei mai tranşanţi sunt sucevenii care locuiesc în Zamca. Aici, 87% dintre cei intervievaţi s-au declarat pentru eutanasierea câinilor vagabonzi, în timp ce împotrivă au fost doar 8%, procentul de nehotărâţi fiind de 5.

Mai toleranţi s-au dovedit locuitorii din zona centrală, dar şi aici procentul celor care doresc moartea patrupedelor fiind majoritar, respectiv de 58. Şi locuitorii din Obcini s-au dovedit ceva mai dispuşi ca municipalitatea să nu ucidă câinii, în favoarea eutanasierii pronunţându-se 62% dintre respondenţi.

 

„Acest procent este cauzat de realitatea din teren”

Sociologul sucevean Adrian Botezatu, doctor în geostrategie, este de părere că nemulţumirea oamenilor a crescut simultan cu sporirea numărului de câini de pe străzi.

„Acest procent este cauzat de realitatea din teren şi este o urmare logică a eşecului politicilor de sterilizare promovate de-a lungul timpului, care în loc să aibă ca efect micşorarea numărului de câini vagabonzi, a avut exact rezultatul invers. Din punctul meu de vedere, este un procent corect pentru un fenomen scăpat de sub control, iar înmulţirea şi mai accentuată a câinilor vagabonzi va avea ca efect creşterea exponenţială a nemulţumirilor sucevenilor”, a explicat sociologul Adrian Botezatu.

În opinia sa, înmulţirea câinilor fără stăpân de pe străzile municipiului Suceava a mai avut alte două cauze, pe lângă eşecul politicii de sterilizare. Pe de o parte, aici au ajuns patrupede din alte judeţe, aduse cu maşini de către anumiţi „binevoitori”, iar pe de altă parte oamenii de la sate au adus pui de câini care le erau de prisos în gospodării, iar în acest fel populaţia „maidanezilor” a sporit într-un ritm alarmant.

Referitor la procentul zdrobitor de 87 în care locuitorii cartierului Zamca s-au declarat în favoarea eutanasierii câinilor fără stăpân, doctorul în geostrategie Adrian Botezatu a menţionat că există o explicaţie.

„Este vorba de un cartier înghesuit, iar oamenii şi câinii se sufocă reciproc, ciocnirile fiind mult mai dese decât într-un cartier care beneficiază de un spaţiu mult mai mare”, a arătat Adrian Botezatu.

 

Asociaţiile de protecţia animalelor contestă rezultatele sondajului

Pe de altă partă, preşedintele Asociaţiei Pro Anima, care se ocupă cu protecţia animalelor, s-a declarat sceptică în ceea ce priveşte corectitudinea sondajului.

„Acest procent nu este real. Într-adevăr, oamenii nu vor câinii pe străzi, dar nu le doresc moartea. Bucovinenii nu sunt nişte bestii, ci persoane cu frică de Dumnezeu şi tolerante, şi de aceea afirm cu tărie că sondajul este unul mincinos”, a declarat Doiniţa Cocriş.

Preşedinta Asociaţiei Pro Anima a adăugat că acest sondaj nu este relevant şi „vom face şi altele, pentru a demonstra care este realitatea”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eutanasierea câinilor vagabonzi, dorită de 70% dintre suceveni.
 Vizualizări articol: 2841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Eutanasierea câinilor vagabonzi, dorită de 70% dintre suceveni4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   @oana roxana trimis de
(16 oct 2013, 12:19:32
nici pe mine nu m.a intrebat nimeni,dar doresc eutanasierea lor..ai idee cum se face un sondaj? sau ai lipsit la lectie ..tu intri intre cei -2,5 +2,5% marja de eroare. Eu doresc sa.i eutanasieze pentru ca un om are valoare mai mare ca a unui caine. iar aici e doar spalare de bani.. sunt orfelinate care nu au cu ce intretine copii orfani.. E mai de pret un caine decat tine?
1.1  RE: @oana roxana trimis de
(16 oct 2013, 12:21:44
Suntem foarte bine educati in ziua de azi..si punem pe primul loc viata unui animal..
Crestem animale in loc de copii si le dam mai multa valoare...
Unde am ajuns?? stiti cati bani spala primaria si pro anima??.. sper sa nu.mi fie sters comentariu
1.2  RE: @oana roxana trimis de
(16 oct 2013, 12:24:09
ma uit la fatza ta si burta prietenului tau si vad ca esti venita din fundul satului sa faci tu regula in orasul suceava.. nu ai decat sa pleci inapoi la coada sapii si sa ne lasi in pace..
1.3  RE: @oana roxana trimis de
(16 oct 2013, 12:37:45
cum poate nemtoaica proteja cainii cand ea merge la vanatoare in padurile sucevei???
Cum sa fii iubitori de caini si vanator in acelasi timp? daca la mijloc nu e un interes????
2.   Sondaj ! trimis de
(16 oct 2013, 13:09:48
Multi caini sunt adusi de la sate si lasati in oras, si de aceia trebuie luata o masura radicala . Chiar daca iubitori de caini fac scandal. De multe ori eram la plimbare si vedeam o haita de caini si am fost nevoit sa ma intorc din acel traseu . Sunt iubitor de animale , dar in locuri destinate special acestui scop nu pe strada . In tarile civilizate animalele sunt ocrotite , sunt adapostite , si tratate , si se dau spre adoptie , insa cele care nu sunt adoptate in perioada stabilita ajung la eutanasiere . Pe strazi nu vezi nici un caine si nici pisici .
3.   Pffff trimis de
(16 oct 2013, 13:25:44
O lume nebuna... copii nu au ce manca in orfelinate si ei se preocupa de soarta potailor
4.   LUKANUL trimis de
(16 oct 2013, 13:51:16
dastapt...ce treaba are una cu alta? sunt de vina cainii ca n au dobitoacele de oameni cu ce si creste nici copiii?
o tara de dobitoci..adica fara creier,,ca de aia bunul D-zeu ne a pricopsit cu creier in tartaca..
sa ucideti caiinii ..ca asta i treaba voastra
pui LUKANULE- bara -bara copilul si un caine..am nascut si eu doi copii ,nu mi au dat la spital si doi caini, nu mi au spus ca tre sa le iau pruncilor mancarea de la gura si s o dau cainilor...
Doamne, Hitler avea dreptate: prostul nici nu tre sa traiasca, eradicat ca specie, ( arianismul ,daca ai auzit de el..)
Cainii au rostul lor pe planeta aiasta.. Oamenii au rostul lor pe planeta aiasta..cum sa ucizi un caine?
ptr ce? n ai ce i da de mancare? sari la gatul celor care iau bani sa stopeze acest fenomen, de inmultire, de vagabondaj... pune ti creierul ala sa se invarta..
tara lu LUKANU..halal..
4.1  RE: LUKANUL trimis de
(16 oct 2013, 13:55:44
Nu ma cobor la nivelul tau ca ma bati cu experienta si plus de asta lucrezi la proAnima,iar ptr tine cainii sunt sansa ta de a trai. Ma refeream la faptul ca au fost copii ucisi de caine iar banii care primaria "ii vireaza" la proAnima ar putea hrani multe guri. Daca nu ai copil la orfelinat , nu exclude varianta ca maine nu mai esti in viata( doamne fereste) iar copilul tau ajunge intr.un orfelinat!! iar fondurile ptr hrana copilului tau ajunge la caini. Nu toti copiii din orfelinat sunt abandonati!!
IAR INTERESUL TAU E CA LUCREZI LA PROANIMA!!! S.a mai discutat asta
4.2  RE: LUKANUL trimis de
(16 oct 2013, 21:03:05
Ce nu inteleg eu Lukanule de la dobitoacele astea care pupa toata ziua in fund cainii ebig grine unde naiba au cainii bani??
Tot sustin ca se fura banii destinati cainilor dar aia nu sunt banii oamenilor cumva ?
5.   Comentariu trimis de
(16 oct 2013, 13:57:06
Nu ti a sters nici un comentariu, stai linistit...
001- ce secret ai deconspirat !!!
si nu te lega de cei de la tara, de orasul in care tu stai cocotat pe primarie... faceti adaposturi, organizati serviciile competente, controlati , civilizati va... asa demonstrezi ca esti educat si orasean,,ca nu mai incap cainii de voi cei ce vagabondati aiurea pe strazi si strigati: mi s orasean..
6.   Comentariu trimis de
(16 oct 2013, 14:02:44
habar n ai cred nici cum te cheama cu buletinul in mana..ce legatura are una cu alta? Ia cineva mancarea de la orfelinat si o arunca in strada la caini?
vrei cumva sa spui ceva si nu reusesti ca esti subdezvoltat...
mi ai mai spus ca lucrez si in stafful lui Baisanu..
uite ca nu lucrez nicaieri..
fac alergie la prostie si ignoranta..
ca sa organizezi un serviciu civilizat , ca sa discerni doua probleme tre sa fii interesat?
7.   Comentariu trimis de
(16 oct 2013, 14:09:15
care sunteti de acord cu eutanasierea , ucideti i voi, maa!!!! dati le cu parul in cap, cu bata, faceti ceva, tantalailor...ca nu stiu daca criminali va pot spune...
Adica nimeni din tara aiasta nu pricepe ca nu se doresc caini pe strada, ca e criminal sa i lasi dezlegati, dar NU ASTA E PROBLEMA! caini au fost si vor mai fi... ci o organizare civilizata ,responsabila si cinstita..
sunt de acord ca se fura banii destinati acestui serviciu, ca e in detrimentul vietii noastre, dar nu s vinovati cainii...
aratati cu destul , cu parul daca trebuie spre cei vinovati: adica oamenii si primarii in primul rand...
7.1  RE: Comentariu trimis de
(16 oct 2013, 17:23:55
Dna Cocriș (Gratiela) de ce plm nu te burzuluiești așa de vehement si în fața abatoarelor, acolo sunt ucise zilnic vietăți pe care tu nu le gusti , doar le vanezi confrații.
1. Avem un fapt: Potăi flămânde și periculoase pe la toate colțurile blocurilor
2. Avem și soluția : Eutanasierea
3. Avem scursuri precum Gratiela sau Cocris cum te numești, care se zbat pt. fondurile care le scapă ușor ușor din mână.
4. Avem și părinți suceveni revoltați 70%, dar nu și proști, care vor monitoriza de acum prin toate mijloacele toate fondurile care se scurg către aceste ONG-uri (buzunare personale)

O să vedem care pe care
7.2  RE: Comentariu trimis de
(16 oct 2013, 19:40:22
... adaug faptul ca am ajuns sa alegem intre oameni si caini. La asta sa se gandeasca toate tutele virgine in etica care apara javrele in favoarea oamenilor.
Ce sa mai asteptam? inca vreun om mutilat sau omorat de caini?
7.3  RE: Comentariu trimis de
(17 oct 2013, 20:16:11
RAHAN,este adevarat aceste animale trebuie adunate si duse in adaposturi,insa varianta cu eutanasierea este o actiune de evul mediu,stii bine asta. A ucide animalele,oare nu este sinonim cu a ucide o fiinta cu ratiune ? De ce oare s-a abolit in UE pedeapsa cu moartea ptr un criminal,nu ti-ai pus aceasta problema ? Ceea ce spui tu este o opinie personala nedemna de un cetatean european.
1. Avem o scursura pe nume RAHAN :un individ fara ratiune,incult,neinformat si naiv.
2. Avem si rezultatul : lipsa educatiei,a bunului simt si a celor 7 ani de acasa.
3. Avem si solutia : reeducarea acestuia ,activitate ce uneori poate aduce rezultate satisfacatoare.
4.Avem si pe parintii acestuia,familie revoltata ca odrasla este o scursura cu sanse mici sa-si revina(peste 70%).
Adaug faptul ca am ajuns sa aleg intre oameni si cocalarii lipsiti de educatie,la asta sa se gandeasca toti derbedeii natiunii.
Ce sa mai asteptam,inca un imbecil care posteaza tampenii pe net ?
8.   DA eutanasierii trimis de
(16 oct 2013, 14:14:06
Sunt total de acord cu eutanasierea. Să ajungi să îţi fie teamă să vii noaptea de la servici că te muşcă javrele, să nu poţi scoate copil în parc la joacă din cauza rahaţilor de câine... ori e oraş de oameni ori de câini semi-sălbătici?

Mare greşeală a făcut Ceauşescu că a mutat ţăranii la oraş... curtea blocului nu e propria bătătură.
8.1  RE: DA eutanasierii trimis de
(16 oct 2013, 21:15:50
Все только на главной улице города
Далеко приюте собаки
Блуждающие для пищевой
И стремится смысл.

Он нашел кости в траве
И очень рад,
И в лужах дождь
Жажда он успокоился!

В городе больше автомобилей
Что бы это сигналить
Он электронной тщательно, хотя и улицы
Просто вырезат� крест.
Good night!
9.   Intrebari trimis de
(16 oct 2013, 14:55:58
Stie cineva cati bani s-au cheltuit pana acum cu aceasta problema? Poate cineva sa ne spuna , noua cetatenilor platitori de taxe cat s-a chetuit pe fiecare actiune:( sterilizare-valoare totala-caini sterilizati; adaposturi construite-valoare totala-numar ne caini cazati? si asa mai departe.). A facut cineva o asemenea analiza? Poate vreun ziarist o sa fie curios sa puna acest gen de intrebari celor ce au aprobat cheltuirea unor sume de bani ( si nu cred ca putini), si apoi sa vedem care este eficienta. Da "eficienta ", acesta este singurul criteriu dupa care se judeca un proiect sau o actiune!
10.   Pffff trimis de
(16 oct 2013, 16:25:38
Nu se vrea eliberarea orasului de potai.... prea multe interese la mijloc ...asa oameni buni .....STRICNINA este singura solutie viabila.... investitie minima efect maxim in 48/h curatati cartierele de potai.... Daca din intamplare va iasa in un reprezentant pro potaia servitil si pe el( ea) cu o portie....nu ar fi nici o pierdere......
11.   Comentariu trimis de
(16 oct 2013, 20:20:54
geaba lupul casca gura... geaba vorbesc..sunteti incuiati la minte..
vad ..Cocris e o doamna de la protectia animalelor....de ce nu propune o solutie? de ce nu vine cu un program , cu un raspuns..
ce nu pricepeti voi,este ca cineva a primit bani de a lungul anilor ptr treaba asta, ce s a facut?
din cauza lor s a ajuns la invazia asta de caini vagabonzi..
acestia trebuie sa raspunda ptr faptele lor, ptr hotia lor, daca exista..
dar oricum nu pricepeti...
11.1  RE: Comentariu trimis de
(16 oct 2013, 21:25:28
Baaaaaaaaaaaaaa eu nu pricep de ce trebuie bagati bani in continuare in niste caini ai nimanui doar de dragul iubitorilor de caini?
12.   Arianism? trimis de
(17 oct 2013, 10:24:24
thinking
Teorie religioasă inițiată de Preotul Arie, care a suscitat nenumărate dezbateri pe margine consubstanțalității Sfintei Treimi și a fost declarată erezie (inclusiv inițiatorul și adepții săi) la Primul conciliu de la Niceea.

Teoria rasială a „arienilor”, specifică regimului nazist, a fost fundamentată pe filosofia lui Nietzche și pusă în paractică de o sumedenie de eminențe Totenkopf, dintre care se detașează, prin fervoare, Alfred Rosenberg.
Materializată prin Legile Rasiale de la Nurnberg 1935.
------
Dragi copii, să recapitulăm ce am învățat astăzi:
Arianismul și teoria rasială a raselor superioare NU SUNT UNUL ȘI ACELAȘI LUCRU.
(țrrrrr! țrrrrr! sună climpoțelul ce zvonește reCreația mare)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei