Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 241 (5448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Aproximativ două milioane de lei pentru modernizarea aerogării Aeroportului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma suceveană ACI-AG SRL va realiza lucrările de modernizare a aerogării Aeroportului „Ştefan cel Mare”, a anunţat ieri preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor. Valoarea investiţiei se ridică la 1,57 de milioane de lei fără TVA, bani care vor fi alocaţi de la bugetul Consiliului Judeţean. Investiţia presupune realizarea unor lucrări la interior, precum reamenajarea spaţiilor din aerogară, fluxuri noi, elemente de arhitectură noi, lucrări în care lemnul va fi materia primă principală. Contractul cu ACI-AG a fost semnat, urmând ca lucrările să înceapă cât de curând. Şeful administraţiei judeţene a precizat că pentru Aeroportul „Ştefan cel Mare” a mai fost semnat un contract de servicii de audit financiar, contract care se circumscrie proiectului mare de modernizare a aeroportului, proiect finanţat din  fonduri europene.

„S-a semnat contractul de servicii de audit financiar pentru Aeroportul <Ştefan ce Mare>. Practic e ultimul contract care s-a semnat în cadrul acelui mare proiect de modernizare a aeroportului, inclusiv a balizajului şi pregătirea terenului pentru amenajarea sistemului de navigaţie tip ILS şi a turnului de control. Acest contract s-a încheiat cu firma  Valex SRL din Piteşti, pentru suma de 35.000 lei fără TVA. Practic am încheiat procedura privind achiziţiile publice pe proiectul mare”, a spus Nechifor.

Amintim că proiectul mare de modernizare a Aeroportului Suceava prevede extinderea pistei de la 1.800 la 2.460 de metri, construirea unui nou turn de control şi a unei piste flexibile care să permită şi decolarea avioanelor cargo, modernizarea sistemului de balizaj şi montarea unui nou sistem de navigaţie. Lucrările sunt executate de firma botoşăneană „Tehnic-Asist”. Valoarea contractului semnat în luna august este de aproximativ 105 milioane de lei, fără TVA, jumătate din costurile investiţiei urmând a fi suportate de Uniunea Europeană. Celelalte fonduri vor fi asigurate de Guvern şi Consiliul Judeţean Suceava. Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ două milioane de lei pentru modernizarea aerogării Aeroportului Suceava.
 Vizualizări articol: 2121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Aproximativ două milioane de lei pentru modernizarea aerogării Aeroportului Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fifty-fifty trimis de
(16 oct 2013, 13:52:12
Pai ,parca valoarea contributiei UE era de 85%.Daca e 50% de la UE si 50 % de la romanica, inseamna ca iar e o problema si proiectul s-ar putea finaliza la...o data neprecizata !
2.   Speram ca nu se va ramine la nivel de vorbe! trimis de
(16 oct 2013, 17:43:10

Speram sa reintroduceti cursa aeriana Suceava-Bucuresti si sa reintroduceti diverse curse aeriene externe
Aeroportul e o investitie mai ieftina decat o autostrada, care poate compensa lipsa unei autostrazi si permite dezvoltarea business-ului (sunt companii in zona Suceava care au nevoie de o zona cargo).
Cu siguranta ne-am dori ca aeroportului sa i se faca inca de pe acum popularizare prin mass-media si judetele vecine.
Ma gindesc ca aeroportul sa fie sprijinit de cat mai multi oameni de afaceri din Bucovina si din alte regiuni ale Moldovei, insa in primul rand noi insine trebuie sa facem popularizare !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei