Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 241 (5448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Londra, destinaţia campionilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca să vorbim de schimbările din tenis, ar trebui să ne limităm la cel masculin. La fete, ascensiunea fetelor noastre n-a mai continuat, dar nici menţinerea acolo unde se află acum, 18 – Simona şi 22 – Sorana, n-ar fi puţin lucru. În schimb, la băieţi s-a schimbat liderul mondial, acesta numindu-se – cum altfel? – Rafa Nadal. Imediat după această rocadă cu Nole Djokovic, confirmată matematic înainte de finala dintre cei doi de la Beijing, Nadal a părut puţin deconcentrat. Nu-i vorbă, a luptat cum îi stă în fire, dar una e să ai tot timpul pe cineva în cătare şi alta să te aibă altcineva pe tine. Acum Djokovic a devenit mai îndârjit, poate chiar îi trebuia o asemenea provocare. Victoria sârbului a fost clară, în două seturi fără prelungiri, trimiţând un semnal fără echivoc: va continua să se afle acolo, în prima linie. A urmat Shanghai, unde finala dintre cei doi a fost „stricată” de Juan Martin del Potro, care l-a deşurubat pe Nadal în semifinală. Toată lumea aştepta deja un om providenţial, capabil să-i bată pe amândoi corifeii, la rând, dar spiritul lui Djokovic s-a răsculat în tie-break-ul decisiv. Oricum, argentinianul a ridicat ştacheta, ceea ce e de bun augur, numai sănătos să fie. Apropo de asta, Murray a terminat forţat sezonul, declarând forfait pentru Turneul Campionilor de la Londra, acolo unde, printre alţii, se luptă să se califice însuşi Federer! Probabil îi va fi mai greu să ajungă acolo, decât să joace bine în turneu. Luaţi-l ca pe un pronostic. Personal, abia aştept acele confruntări, căci acolo Nadal va redeveni feroce, pentru că, greu de crezut, nu a câştigat niciodată acest turneu! Deh, şi hard, şi indoor...

Cât despre ai noştri, Tecău luptă la baionetă, alături de partenerul său, pentru calificarea la acelaşi Turneu al Campionilor, varianta de dublu, în schimb Hănescu stă să iasă din prima sută la simplu. „Nu l-aţi apreciat cât merita – spunea un prieten, antrenor de tenis la nivel de juniori – uitaţi-vă bine la el, că altul nu vom mai avea curând în prima sută!” Mi-am amintit de o altă prezicere a sa, de acum vreo 8 ani: Hănescu va ajunge în Top 20. Şi n-a fost chiar departe, a ajuns până pe 26. Oare chiar vom ajunge să-l regretăm pe Hănescu?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Londra, destinaţia campionilor.
 Vizualizări articol: 1120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Londra, destinaţia campionilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei