Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 224 (5431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România nu are nevoie de o nouă derogare pentru procesarea laptelui neconform - patronat

Joi, 26 Septembrie 2013 (15:34:43)

Producătorii români nu doresc o nouă derogare pentru procesarea laptelui neconform, deoarece majoritatea au investit deja în modernizarea şi igienizarea fermelor, şi o nouă cerere ar fi ca "o palmă" pentru România, a declarat joi Dorin Cojocaru, preşedintele asociaţiei patronale din industrie.

"În discuţiile de la Ministerul Agriculturii, niciun procesator nu a spus că ar dori o nouă derogare de la laptele neconform. Toţi au spus că au făcut investiţii, au luat fonduri europene pentru igienizarea şi modernizarea fermelor. Mă miră că domnul ministru (ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, n.r.) spune că va cere o nouă derogare. De ce să cerem o derogare? Cine doreşte o derogare? ANSVA spune că sănătatea românilor nu se negociază", a declarat preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture.

El a arătat că o nouă derogare înseamnă "să dai o palmă României", industriei de pe piaţa locală, iar astfel de afirmaţii sunt iresponsabile.

Cojocaru a vorbit şi despre eliminarea cotei de lapte din anul 2015, menţionând că fermierii români se vor confrunta cu probleme după acestă dată, mai ales din cauza creşterii competitivităţii, însă a adăugat că atâta timp cât statul va asigura un mediu de afaceri sănătos, iar competiţia în UE este corectă, firmele rşti vor reuşi să fie competitive şi după 2015.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture, că România ar putea cere o nouă derogare privind procesarea de lapte neconform.

"Pentru procesarea laptelui neconform România a avut trei derogări, iar ultima expiră la 1 ianuarie 2014. Suntem în curs de analiză dacă facem o nouă solicitare. Nu avem siguranţa că va fi aprobată, deregările de până acum au fost pentru a oferi un timp fermierilor pentru a se adapta la noile condiţii", a afirmat Constantin.

El a mai spus că în prezent 10% din laptele din România nu respectă standardele europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România nu are nevoie de o nouă derogare pentru procesarea laptelui neconform - patronat.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România nu are nevoie de o nouă derogare pentru procesarea laptelui neconform - patronat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei