Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 224 (5431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră constituie o alternativă la Nabucco

Joi, 26 Septembrie 2013 (15:33:50)

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bucharest Forum 2013, că exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră constituie o alternativă la proiectul Nabucco, subliniind că România trebuie să înţeleagă importanţa bătăliei pentru independenţă energetică.

"Eu cred că o naţiune puternică - vreau să cred că România e o naţiune puternică - în eşecul unui proiect vede de fapt oportunitatea dezvoltării altora. Resursele pe care România şi celelalte ţări le-au descoperit şi încearcă să le exploateze în zona Mării Negre reprezintă o alternativă la un proiect în care mulţi ani am crezut", a declarat Ponta.

El a adăugat că România este hotărâtă să se afle printre primele ţări care înţeleg să lupte pentru independnţa energetică, ţinând cont de revoluţia energetică realizată de SUA prin descoperirea gazelor de şist şi a petrolului de şist.

"Din momentul în care SUA au beneficiat practic de o revoluţie energetică prin descoperirea gazelor de şist, a petrolului de şist, prin reducerea dependenţei de importuri, Europa şi regiunea Mării Negre trebuie să se adapteze şi să se schimbe în acelaşi timp, înţelegând că bătălia pentru siguranţa energetică, pentru o energie sustenabilă, pentru energie la preţuri competitive este într-adevăr o bătălie esenţială, care ţine însă cont în fiecare zi de noile evoluţii pe piaţa mondială. Vreau să afirm aici că România este hotărâtă, Guvernul pe care îl conduc, de a fi printre primele guverne, ţări care înţelge această schimbare fundamentală, care înţelege că bătălia pentru independenţă energetică şi pentru infrastructură energetică, mai ales, este una dintre cele mai importante pentru anii care urmează", a afirmat prim-ministrul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră constituie o alternativă la Nabucco.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră constituie o alternativă la Nabucco0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei