Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 213 (5420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Vreau să facem rapid o evaluare pentru ajutorarea sinistraţilor, inclusiv pentru înmormântări

Vineri, 13 Septembrie 2013 (15:50:58)

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Galaţi, unde mai multe comune au fost grav afectate de inundaţii, că doreşte ca până la şedinţa de Guvern să fie făcută rapid o evaluare pentru sprijinirea sinistraţilor, inclusiv a familiilor care trebuie să-şi înmormânteze rudele.

"Vreau ca până la şedinţa de Guvern de miercuri să facem o evaluare pentru acorda sprijin sinistraţilor", a declarat premierul Victor Ponta, la Galaţi, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ponta a precizat că doreşte să le spună chiar astăzi (n.r. - vineri) oamenilor din zonele afectate că Guvernul îi va ajuta să-şi repare casele şi că această evaluare este necesară rapid.

"Vreau să ajutăm familiile oamenilor care au murit şi să nu aşteptăm până la şedinţa de Guvern de miercuri să facem asta", a mai spus Ponta.

Premierul a mai declarat la şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi că este mai bine să se prevină situaţiile catastrofale prin evacuarea persoanelor expuse la inundaţii.

"Mai bine să ne înjure oamenii acum că-i evacuăm decât să se întâmple alte necazuri", a mai spus premierul în cadrul şedinţei la care au mai participat vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, şi ministrul Ministrul delegat pentru Ape şi Păduri Lucia Varga.

La ora transmiterii acestei ştiri, premierul Victor Ponta însoţit de ceilalţi miniştri şi de autorităţi judeţene au pornit către zonele sinistrate.

Nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a prezentat, vineri, un bilanţ provizoriu al pagubelor produse de inundaţii în ultimele 48 de ore, fiind afectate 22 de localităţi, pagube importante înregistrându-se şi în oraşul Tecuci.

Potrivit bilanţului, 2.434 de persoane au fost evacuate din locuinţe din cauza inundaţiilor. De asemenea, 1.374 de case au fost afectate de viituri, iar 11 locuinţe au fost distruse complet. Totodată, 140 de persoane au fost salvate de la înec.

Vineri dimineaţă, localnicii din patru comune din judeţul Galaţi au fost evacuaţi întrucât este aşteptată o nouă viitură, după ce un iaz s-a revărsat din cauza ploilor puternice din ultimele ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Vreau să facem rapid o evaluare pentru ajutorarea sinistraţilor, inclusiv pentru înmormântări.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Vreau să facem rapid o evaluare pentru ajutorarea sinistraţilor, inclusiv pentru înmormântări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei