Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 197 (5404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetele MJ, ICCJ, MP şi CSM, suplimentate cu peste 65 mil. lei pentru restanţe salariale- proiect

Luni, 26 August 2013 (19:17:19)

Bugetele Ministerului Justiţiei (MJ), Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Ministerului Public (MP) şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor fi suplimentate cu peste 65 de milioane de lei pentru plata unor drepturi salariale devenite executorii, potrivit unui proiect de hotărâre.

Proiectul de hotărâre de Guvern (HG), postat luni pe site-ul Ministerului Justiţiei, prevede suplimentarea bugetelor MJ, ICCJ, MP şi CSM, cu aproximativ 65 de milioane de lei, pentru plata titlurilor executorii prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, de Ordonanţa Guvernului nr. 17/2012, privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, cu modificările ulterioare precum şi de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2012 privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării, precum şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute în hotărâri judecătoreşti devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, din suma reprezentând drepturi salariale restante, pentru 2013 a fost prevăzută plata a 10 la sută din drepturile salariale prevăzute prin hotărâri judecătoreşti şi devenite executorii până la data de 31 decembrie 2011 şi 5 la sută din drepturile salariale prevăzute prin hotărâri judecătoreşti şi devenite executorii până la data de 31 decembrie 2012.

În bugetele instituţiilor menţionate, pe anul 2013, nu au fost prevăzute sume cu această destinaţie la titlul "Cheltuieli de personal", situaţie care poate duce la blocarea activităţii unora dintre acestea, prin poprirea conturilor ori sechestrarea bunurilor, se mai arată în nota de fundamentare.

Cuantumul total al obligaţiilor de plată ale Ministerului Justiţiei pentru anul 2013 este de 171.592.000 de lei, suma de aproximativ 65 de milioane de lei prevăzută în proiect fiind cea necesară pentru efectuarea plăţilor din trimestrul al III-lea, potrivit documentului citat.

Conform proiectului, va fi suplimentat bugetul Ministerului Justiţiei pe anul 2013 cu suma de 43,11 milioane de lei, la titlul 10 "Cheltuieli de personal", şi cu suma de 385.000 de lei, la capitolul "Ordine publică şi siguranţă naţională", titlul 51 "Transferuri între unităţi ale adminiatraţiei publice", pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Institutul Naţional de Expertize Criminalistice.

Tot pentru plata drepturilor salariale menţionate, bugetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe anul 2013 ar urma să fie suplimentat cu suma de 1,59 milioane de lei, iar al Ministerului Public, cu 19,45 de milioane de lei.

De asemenea, se propune suplimentarea bugetului CSM pe anul 2013, la titlul "Cheltuieli de persoanl", cu suma de 357.000 de lei, la capitolul "Autorităţi publice şi acţiuni externe", şi cu suma de 96.000 de lei la capitolul "Învăţământ".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetele MJ, ICCJ, MP şi CSM, suplimentate cu peste 65 mil. lei pentru restanţe salariale- proiect.
 Vizualizări articol: 1144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetele MJ, ICCJ, MP şi CSM, suplimentate cu peste 65 mil. lei pentru restanţe salariale- proiect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei