Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 171 (5378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: România împlineşte 100 de ani; nu avem nişte legături de transport foarte bune între regiuni

Vineri, 26 Iulie 2013 (14:04:48)

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că România va împlini, în 2018, o sută de ani de la înfiinţare şi va veni un moment al bilanţului, care ar putea să arate "foarte prost" pentru că nu există, printre altele, o autostradă care să lege între ele regiunile ţării.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că în 2018 România va împlini o sută de ani de la înfiinţare în forma actuală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vreau să atrag atenţia că foarte repede vor trece aceşti cinci ani. În 2018, va trebui să facem un bilanţ, ce a făcut România în aceşti 100 de ani. E mai prosperă, e mai unită, are mai multe oportunităţi. Dincolo de partea de sărbătoare, că eu cred că va fi o sărbătoare atunci, dar este şi un moment de bilanţ", a spus premierul.

Potrivit acestuia, bilanţul ar putea să fie "foarte prost" pentru că nu există, printre altele, o autostradă care să lege regiunile între ele.

"După o sută de ani, nu avem nişte legături de transport foarte bune între regiuni. Nu avem o autostradă care să lege Muntenia de Ardeal şi Ardealul de Moldova şi sper ca până în 2018 să le avem", a declarat Ponta, adăugând: "De asemenea, nu avem alte lucruri care înseamnă o ţară unită şi dezvoltată în mod uniform".

"Cei cinci ani trec repede şi cred că suntem toţi responsabili, cei de acum, aflaţi în viaţă şi în activitate, de cum arată o ţară la o sută de ani de când s-a format aşa cum este acum. Sunt sigur că cei din Moldova şi Muntenia se vor supăra acum că spun 100 de ani de România, dar România este completă împreună cu Ardealul. Sigur că a fost 1859, dar România Românie este cu tot cu Ardealul şi, atunci, o sută de ani de Românie întreagă sărbătorim în 2018", a explicat premierul.

Victor Ponta şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, au participat, vineri, la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, la avansarea în grad de ofiţer a celor 262 de absolvenţi ai unităţii de învăţământ militar din oraş.

Vineri după-amiază, premierul va participa la Raliul Sibiului, urcând, alături de pilotul Titi Aur, într-una din cele două maşini care asigură securitatea traseului înaintea trecerii echipajelor din compeţiţie.

Premierul va parcurge astfel toate cele şapte probe speciale programate în cursul zilei de vineri, dar şi în noaptea de vineri spre sâmbătă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: România împlineşte 100 de ani; nu avem nişte legături de transport foarte bune între regiuni.
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: România împlineşte 100 de ani; nu avem nişte legături de transport foarte bune între regiuni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei