Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 171 (5378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Nu sunt de acord să luăm câte o bucăţică din terenul Armatei ca să-l dăm la cine ştie cine

Vineri, 26 Iulie 2013 (15:45:07)

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că este de acord cu schimbul de terenuri cu autorităţile publice pentru "proiecte importante", dar nu sprijină ideea de "a da terenuri sau clădiri ale MApN" la "cine ştie cine", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Victor Ponta a spus, într-o conferinţă de presă, că "ceea ce are nevoie Armata va rămâne a Armatei", urmând să fie trecute în proprietatea autorităţilor publice terenuri sau clădiri pentru "proiecte importante".

"Acolo unde sunt proiecte importante, MApN şi domnul Duşa sprijină. Nu va sprijini (Duşa - n.r.) ideea să tot luăm câte o bucăţică din terenul Armatei ca să-l dăm pe la cine ştie cine, iar eu sunt de acord cu domnia sa. Pentru proiecte importante, sigur că se vor da", a declarat Ponta.

Potrivit acestuia, la Sibiu există două proiecte pentru care Armata va ceda terenuri şi clădiri. Un proiect va fi implementat de Consiliul Judeţean Sibiu şi constă în extinderea aeroportului, iar al doilea, implementat de Primăria Sibiu, constă în construirea unui spital de urgenţă.

Potrivit lui Ponta, "în cam toate marile oraşe sunt astfel de proiecte împreună cu primăriile, mai ales acolo unde sunt unităţi în centrul oraşelor", premierul dând exemplul oraşelor Slatina şi Deva.

Pe de altă parte, premierul a adăugat că la Sibiu "ar fi nevoie de vreo 600 de locuinţe pentru militari", MApN urmând să pună la dispoziţie terenuri pentru construcţia acestora.

În 9 iulie, ministrul Apărării, Mircea Duşa, declara, la Vaslui, că Armata ar putea transfera către administraţiile locale o serie din terenurile pe care le deţine în anumite localităţi din ţară pentru ca primăriile să poată construi locuinţe sau alte obiective economico-sociale.

Mircea Duşa spunea că a purtat o serie de discuţii cu mai mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene din ţară despre oportunitatea ca autorităţile locale să preia o parte din terenurile MApN în vederea construirii unor edificii economico-sociale în folosul populaţiei.

Ministrul susţinea, însă, că nu vor fi cedate acele terenuri din proprietatea Armatei pe care sunt construite obiective militare pe timp de pace sau în situaţii speciale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Nu sunt de acord să luăm câte o bucăţică din terenul Armatei ca să-l dăm la cine ştie cine.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Nu sunt de acord să luăm câte o bucăţică din terenul Armatei ca să-l dăm la cine ştie cine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei