Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 171 (5378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: ISU va avea un avion de transport de mare capacitate, unul de mică capacitate şi 8 elicoptere

Vineri, 26 Iulie 2013 (14:58:48)

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că până la finalul acestui an se va încheia dotarea la ISU, SMURD urmând să dispună de un avion de transport de mare capacitate, unul cu o capacitate mai mică şi opt elicoptere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibu, că, "în sfârşit", Armata va avea avioane multirol, "lucru despre care s-a tot vorbit de ani de zile şi nimeni n-a făcut nimic", efortul bugetar pentru cumpărarea acestora fiind "important".

În plus, premierul a precizat că dotarea SMURD "merge mai departe", urmând a fi încheiată până la finalul anului.

"Tot anul acesta, mergem mai departe în zona de dotări şi vreau să vă gândiţi ce-am fi făcut, în necazuri cum a fost Muntenegru şi altele, dacă n-am fi reuşit să plătim şi să continuăm programul de înzestrare cu avioane de transport. La ISU, am continuat şi finalizăm dotarea SMURD. Va exista elicopter şi unitate mobilă în fiecare dintre cele opt regiuni. Sunt câteva dintre investiţiile de care s-a tot vorbit şi nu s-au găsit bani. Anul acesta am găsit. În acest an se termină. Au venit deja şase elicoptere şi mai vin încă două anul acesta", a declarat Victor Ponta.

El a menţionat că "avionul de transport al ISU, medical, a venit deja", fiind realizat transferul de echipaje şi asigurată sursa de finanţare.

"Până la finalul anului vine şi Spartanul, cel cu echipament medical. Vom avea un avion de transport de mare capacitate, unul de mică capacitate şi opt elicoptere", a spus premierul, adăugând "este meritul domnului Arafat".

Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, au participat, vineri, la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, la avansarea în grad a celor 262 de absolvenţi ai unităţii respective.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a anunţat, luni, că până la sfârşitul anului toate cele opt regiuni de dezvoltare vor dispune de câte un elicopter SMURD, unul urmând să fie coordonat de la Cluj-Napoca şi să deservească Regiunea de Nord-Vest.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: ISU va avea un avion de transport de mare capacitate, unul de mică capacitate şi 8 elicoptere.
 Vizualizări articol: 780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: ISU va avea un avion de transport de mare capacitate, unul de mică capacitate şi 8 elicoptere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei