Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 146 (5353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi: Fată de 15 ani dintr-un centru de plasament, abuzată sexual de un angajat al instituţiei

Joi, 27 Iunie 2013 (15:49:33)

Un angajat al Centrului de plasament "Sfântul Nicolae" din Paşcani este acuzat că ar fi abuzat sexual o adolescentă de 15 ani cazată în instituţie, pe care a luat-o de la şcoală şi a dus-o într-o pădure, Poliţia şi Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi declanşând anchete în acest caz.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu două săptămâni, când adolescenta a fost luată de la cursuri de un bărbat de 50 de ani, angajat al Centrului de plasament "Sfântul Nicolae" din Paşcani.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, Tiberiu Bantaş, a declarat că fata a fost luată de la şcoală de către angajatul centrului, cu maşina acestuia, după care a fost dusă într-o pădure de lângă Paşcani, unde ar fi fost abuzată sexual.

"Adolescenta se afla la cursuri, la şcoala specială din Paşcani. Probabil că bărbatul a ademenit-o, iar fata a acceptat să plece cu el. Incidentul s-a petrecut în afara centrului de plasament. Bărbatul este angajat ca muncitor de întreţinere în centrul respectiv”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Tiberiu Bantaş.

El a mai spus că ulterior bărbatul a dus-o pe fată înapoi la şcoală, însă în momentul în care educatorul centrului a venit la prânz să o ia pentru a o readuce la centrul de plasament a observat că aceasta avea un comportament ciudat.

"Educatorul şi-a dat seama că este ceva în neregulă, iar adolescenta a povestit ce i s-a întâmplat. Tânăra a fost dusă la medic, iar examenul medico-legal a confirmat faptul că a existat un raport sexual. În prezent, adolescenta se află într-un program de consiliere psihologică", a precizat Tiberiu Bantaş.

El a mai spus că, imediat după declanşarea anchetei de către DGASPC, bărbatul şi-a dat demisia din postul pe care era încadrat la centrul de plasament.
Totodată, conducerea DGASPC Iaşi a sesizat Poliţia în acest caz.

"Cazul a fost preluat de poliţiştii din Paşcani. Se fac cercetări, urmând să fie audiate toate părţile implicate pentru a se stabili împrejurările în care s-au petrecut faptele reclamate", a afirmat Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi susţin că au fost declanşate cercetări la şcoala specială din Paşcani, pentru a se stabili cine se face vinovat de faptul că eleva a părăsit şcoala în timpul orelor de curs.

"Azi (joi - n.r.), conducerea şcolii ne-a informat despre acest caz, pentru că abia ieri (miercuri - n.r.) şefii unităţii de învăţământ au fost informaţi despre incident. Este un fapt grav, iar la prima vedere pare o pasare de răspundere. Centrul de plasament trebuia să anunţe şcoala imediat după ce s-a produs fapta", a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi: Fată de 15 ani dintr-un centru de plasament, abuzată sexual de un angajat al instituţiei.
 Vizualizări articol: 937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iaşi: Fată de 15 ani dintr-un centru de plasament, abuzată sexual de un angajat al instituţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei