Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 146 (5353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Am obţinut, joi, certificatul de acreditare pentru vaccinul antigripal la Cantacuzino

Joi, 27 Iunie 2013 (12:50:11)

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat joi, la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform", că a obţinut, în aceeaşi zi, certificatul de acreditare a liniei de producţie pentru vaccinul antigripal la Institutul Cantacuzino.

"Este un pas extraordinar de important penmtru repunerea în funcţiune a Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie «Cantacuzino»", a spus ministrul.

Acesta a explicat că, din nefericire, în anul 2010, toate licenţele Institutului Cantacuzino au fost depuse la Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM), institutul declinându-şi posibilitatea de a mai continua producţia de vaccinuri.

Astfel, pentru reluarea producţiei, este nevoie de reluarea procedurii de acreditare, care durează între unul şi trei ani, a mai precizat Nicolăescu.

"Am vorbit atât cu reprezentanţii ANM, cât şi cu cei ai Institutului Cantacuzino şi o luăm pe etape: întâi cu vaccinul antigripal şi apoi cu celerlalte vaccinuri", a mai spus ministrul.

Consilierii municipali vor să aloce suma de 700.000 de lei pentru reluarea producţie vaccinului antituberculos (BCG) la Institutul Cantacuzino, potrivit unui proiect care va fi discutat în şedinţa de vineri a CGMB.

În anul 2009, Institutul Cantacuzino a încetat producţia de vaccinuri, întrucât dotarea, organizarea şi desfăşurarea producţiei nu corespundeau normelor internaţionale şi naţionale în materie, ceea ce a determinat recurgerea la importuri.

La sfârşitul lunii mai, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, declara că are în vedere ca, după reluarea capacităţii maxime de producţie a Institutului Cantacuzino, să înceapă şi fabricarea vaccinului BCG şi a Cantastimului.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii şi este gratuit.

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino este un producător autonom, cu gestiune financiară şi economică independentă, care are ca obiect de activitate producţia de vaccinuri şi activitate de cercetare-dezvoltare.

Conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform", aflată la ediţia a V-a, este organizată în Bucureşti de agenţia de presă MEDIAFAX, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii. Evenimentul reuneşte aproximativ 250 de participanţi - reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Colegiului Medicilor din România, producătorilor de medicamente, reprezentanţi din domeniul asigurărilor medicale, directori de spitale, medici pe diverse specializări, reprezentanţi ai organizaţiilor de pacienţi, precum şi presă generalistă şi de specialitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Am obţinut, joi, certificatul de acreditare pentru vaccinul antigripal la Cantacuzino.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Am obţinut, joi, certificatul de acreditare pentru vaccinul antigripal la Cantacuzino0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei