Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 146 (5353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În această dimineaţă. Percheziţii la zeci de avocaţi

Vineri, 28 Iunie 2013 (08:20:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de avocaţi s-au trezit în această dimineaţă cu poliţia la uşă, în urma a 33 de percheziţii domiciliare care se desfăşoară pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani, precum şi în municipiul Bucureşti.

Vizaţi de această acţiune, coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, sunt avocaţi, membri ai contestatului Barou Bota (n.r.-după numele fondatorului, Pompiliu Bota), barou inaugurat şi la Suceava în 2005, care a clonat practic Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR).

Legitimaţii trase parcă la xerox, formulare identice, chitanţiere şi chiar delagaţiere în oglindă.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii, îmbrăcaţi în robe de avocaţi, intră de ani de zile cu dosare în sălile de judecată.

Acuzaţiile: asociere în vederea comiterii de infracţiuni, înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

La acțiunea din această dimineaţă participă poliţişti de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sprijiniți de polițiști ai Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. și ai I.P.J. Botoșani.

Luna trecută, Monitorul vă informa în exlclusivitate despre faptul că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au început urmărirea penală împotriva a cinci avocaţi din Baroul Bota, printre care Maxim Daniela Brânduşa (45 de ani) -decan al Baroului Suceava, şi Liliana Caisîn (33 de ani), ambele din municipiul Suceava, Dumitru Roland Mândrilă (32 de ani), din Gura Humorului, şi Ionel Marian Jurgiu (40 de ani), din Botoşani, acesta din urmă decan al Baroului Botoşani.

În opinia anchetatorilor, cei cinci „au acordat în mod repetat asistenţă juridică specifică profesiei de avocat (contracte de asistenţă judiciară, reprezentare în faţa instanţelor şi a organelor de urmărire penală, consultanţă şi cereri cu caracter juridic), fără a avea calitatea de avocat dobândită în condiţiile legii şi folosind fără drept denumirile şi însemnele specifice profesiei de avocat”.

În total, în acest dosar sunt cercetate 25 de persoane. 23 dintre aceştia sunt membri înscrişi în Baroul Bota Suceava.

„Aceste persoane profesează în mod ilegal. Ei nu sunt avocaţi, pentru că nu au susţinut un examen de intrare în profesie. E o situaţie generalizată la nivelul întregii ţări, în toate judeţele s-au înfiinţat astfel de barouri”, a declarat pentru Monitorul Sorin Dumitru Rusu ,decanul Baroului Suceava, cel tradiţional, nu varianta clonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În această dimineaţă. Percheziţii la zeci de avocaţi.
 Vizualizări articol: 2786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
În această dimineaţă. Percheziţii la zeci de avocaţi4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce acum? trimis de
(28 iun 2013, 10:45:14
Dupa 8 ani de zile, timp in care au asistat clienti in procese, dupa ce s-au pronuntat atatea hotarari judecatoresti, dintr-o data acesti avocati sunt in afara legii; prea e legata cu ata alba aceasta actiune; de ce nu ar fi in regula? au studii juridice, au licenta, fac parte dintr-o organizatie profesionala, platesc taxe si impozite la stat...ce nu e in regula?Sau nu mai incap ceilalti avocati?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei