Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 146 (5353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Admitere

Universitatea „Ştefan cel Mare” pune la bătaie peste o mie de locuri bugetate pentru absolvenţii de liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat cifrele de şcolarizare pentru studiile universitare de licenţă alocate instituţiilor de învăţământ superior pentru anul universitar 2013-2014.

Potrivit prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), „pentru anul academic 2013-2014, ministerul de resort a alocat universităţii sucevene 1.020 de locuri bugetate la licenţă, zi, în creștere cu 20 de locuri față de 2012 și cu 84 de locuri față de 2011”. Acesta a mai adăugat că tot pentru programele de licenţă, pentru etnicii români din diasporă s-au alocat 136 de locuri bugetate (în creștere cu 20 de locuri comparativ cu 2012 și cu 115 locuri față de 2011). 100 dintre cele 136 de locuri bugetate sunt şi cu bursă.
Pentru etnicii români din diasporă, cu diplomă de bacalaureat în România, sunt disponibile 30 de locuri bugetate (cu bursă).
În ceea ce priveşte studiile de masterat, pentru USV s-au alocat 400 de locuri bugetate (la fel cu vara anului 2012 și cu 60 mai mult față de 2011).

„Sperăm ca acest număr de locuri să fie suplimentat în toamnă, așa cum s-a procedat și anul trecut, în urma numărului mare de înmatriculați la programele de masterat ale USV”, au mai anunţat reprezentanţii USV.
Tot la masterat, pentru etnicii români din diasporă, ministerul a distribuit universităţii sucevene 35 de locuri bugetate (dintre care zece cu bursă).
Pentru doctorat nu s-au distribuit încă locurile bugetate. Universitatea pregăteşte un proiect POSDRU pentru susținerea financiară a doctoranzilor, reprezentanţii instituţiei menţionând că „ar fi bine ca persoanele interesate să contacteze de pe acum profesorii coordonatori de doctorate pentru a fi pregătiți pentru examenul de admitere și de obținere a burselor”.

Valentin Popa a mai precizat că astăzi de întruneşte Senatul USV pentru a stabili distribuția acestor locuri bugetate pe programele de studii ale facultăţilor USV. Modul de distibuţie a acestora va fi anunţat la începutul săptămânii viitoare.

 

USV este una dintre puţinele universităţi din ţară care au primit mai multe locuri pentru licenţă faţă de 2012

Multe universităţi din ţară au primit de la Ministerul Educaţiei mai puţine locuri pentru admiterea din acest an, comparativ cu numărul locurilor alocate în 2012.

Universitatea din Bucureşti pierde la admiterea din acest an 250 de locuri, la Universitatea Politehnică din Timişoara Ministerul Educaţiei a tăiat 600 de locuri, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a primit mai puţin cu 200 de locuri, Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti a pierdut 530 de locuri, iar la Academia Tehnică Militară din Bucureşti au dispărut 47 de locuri.

La polul opus se află Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, care a primit pentru admiterea din acest an cu 170 de locuri bugetate mai mult comparativ cu anul trecut, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (cu 50 de locuri mai mult), Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa (cu 35 de locuri bugetate mai mult ca în 2012), USV (plus 20 de locuri).

Pentru Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara, ministerul de resort a aprobat aceleaşi cifre de şcolarizare ca în 2012.

 

USV dă startul admiterii peste două săptămâni

Admiterea la USV se organizează în două sesiuni. Prima sesiune se va desfăşura în perioada 15-31 iulie, urmând ca sesiunea din toamnă să se desfăşoare în intervalul 5-20 septembrie. Detalii privind metodologia de admitere pot fi găsite pe pagina electronică www.admitere.usv.ro.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” pune la bătaie peste o mie de locuri bugetate pentru absolvenţii de liceu.
 Vizualizări articol: 1772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Universitatea „Ştefan cel Mare” pune la bătaie peste o mie de locuri bugetate pentru absolvenţii de liceu3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei