Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 146 (5353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Made in Broşteni

Halucinantul proces al primarului care şi-a dat în judecată primăria se reia. Instanţa a admis recursul edilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Halucinanta şi totodată absurda situaţie de la Primăria oraşului Broşteni, unde primarul are un proces cu instituţia pe care o conduce, pentru a obţine evacuarea dintr-o clădire în care administraţia locală a investit circa patru miliarde de lei vechi pentru modernizări, a adus o răsturnare de situaţie favorabilă edilului. Acum două zile Tribunalul Suceava i-a admis recursul primarului Nicolae Chiriac, iar dosarul a fost trimis spre rejudecare la prima instanţă, Judecătoria Vatra Dornei.

 

O afacere urât mirositoare de la o poştă

Nicolae Chiriac, pârâtul şi reclamantul din acest dosar, a reuşit să cumpere, în 2001, de la Ministerul Industriilor, clădirea centralei termice numărul 1 din Broşteni, dar şi alte clădiri din oraş. Ulterior, în 2006, administraţia locală din Broşteni a decis să cumpere această clădire pentru a amenaja o piaţă agroalimentară. Printre cei care au votat în favoarea acestei tranzacţii s-a numărat şi Nicolae Chiriac, consilier local în mandatul 2004-2008.

În 2011, Nicolae Chiriac a acţionat în judecată Primăria Broşteni şi a cerut evacuarea pieţei agroalimentare pentru a putea reintra în proprietate. Acţiunea sa a fost respinsă de Judecătoria Vatra Dornei, dar anul trecut, în octombrie, omul de afaceri Nicolae Chiriac a înaintat recurs la Tribunalul Suceava, cel prin care a avut câştig de cauză acum două zile. 

Primar după alegerile din 2012, Nicolae Chiriac a ajuns astfel să se judece cu propria primărie. El l-a delegat să reprezinte în proces Primăria Broşteni pe viceprimarul său, Mihai Molodeschi, care este, ca şi edilul, membru PNL.

 

Fostul primar, actual consilier local: "Am vrut să angajăm un avocat care să reprezinte Consiliul Local, însă ni s-a refuzat şi această cerere”

Membrii din Consiliul Local care se opun actualului primar, în frunte cu fostul primar Stelian Chirilă, susţin că au avut de înfruntat piedici directe pentru a nu putea câştiga procesul. 

Stelian Chirilă a declarat: “Acest recurs a fost ascuns pentru ca Primăria şi Consiliul Local, pârâte în proces, să nu îşi poată pregăti apărarea. Avem înregistrări video clare din şedinţele de Consiliu Local în care am întrebat secretarul primăriei dacă s-a înaintat recurs la decizia primei instanţe şi ni s-a spus că nu s-a făcut recurs. Ulterior, după ce procesul a devenit public, am vrut să angajăm un avocat care să reprezinte Consiliul Local, însă ni s-a refuzat şi această cerere”, susţine fostul primar.

De cealaltă parte, primarul care se judecă cu primăria pe care o conduce a admis că situaţia este anormală, însă s-a apărat cu argumentul că spaţiul respectiv este în proprietatea sa şi are documente în acest sens. El a mai explicat că atunci când a dat în judecată Primăria Broşteni el nu era primar şi nu avea de unde şti cum vor evolua lucrurile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Halucinantul proces al primarului care şi-a dat în judecată primăria se reia. Instanţa a admis recursul edilului.
 Vizualizări articol: 2691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Halucinantul proces al primarului care şi-a dat în judecată primăria se reia. Instanţa a admis recursul edilului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cainii latra... ursul merge trimis de
(27 iun 2013, 12:03:37
A fost odata ca-n povesti..... se spune ca in Romanica noastra ar exista niste institutii ale statului : DNA, ANI, PREFECTURA, CONSILIUL JUDETEAN si care s-ar ,,bate'' cu astfel de specimene. ALO !!!.... nu aude, nu vede nimeni ???
2.   Comentariu trimis de
(27 iun 2013, 12:38:22
Constat ca trebuie sa repet din nou : sper ca mai sunt locuri undeva la pshiatrie in tara asta atat ptr acuzatorul acuzat cat si ptr membrii comisiei de judecata
3.   Lupul Stapan la oi trimis de
(28 iun 2013, 06:49:07
Ar fi bine ca institutiile statului sa se autosesizeze la toate contractele de vanzare pe care le-a facut Nicu Chiriac (Complex Comercial, Centrale termice, Blocuri, Apartamente), inclusiv intabularile frauduloase cu terenuri, etc
Este un om foarte periculos si cu foarte multa sustinere de la "CENTRU"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei