Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 110 (5317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

SNFP: Oare Grapini, prin activitatea firmelor sale, a fost mereu înăuntrul cadrului fiscal legal?

Joi, 16 Mai 2013 (14:14:09)

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) dezaprobă declarațiile cu privire la angajaţii Gărzii Financiare date de ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri şi Turism, Maria Grapini, şi întreabă dacă aceasta, prin firmele sale, s-a situat mereu "înăuntrul cadrului fiscal legal".

Într-un comunicat remis joi MEDIAFAX se arată că SNFP, "organizație națională sindicală ce reprezintă și comisarii Gărzii Financiare, dezaprobă declarațiile doamnei Maria Grapini, ministru delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, cu referire la eficiența și calitatea oamenilor din cadrul acestei instituții".

"Oare distinsa doamnă ministru Maria Grapini s-a situat prin activitatea firmelor sale întotdeauna înăuntrul cadrului fiscal legal? Doamna ministru nu ar trebui să profite de poziția publică deținută acum, atacând activitatea angajaților Gărzii Financiare. Ca și reprezentanți ai angajaților acestei instituții, putem spune că Garda Financiară nu și-a putut atinge în totalitate scopul pentru care a fost creată, pe motiv că oameni politici, profitând de poziții publice, asemenea doamnei ministru Maria Grapini, au căutat prin orice metodă să diminueze din atribuțiile și competențele pe care Garda Financiară le-a avut în decursul timpului, făcând-o vulnerabilă în combaterea evaziunii fiscale, chiar favorizându-i pe cei certați cu legea", se spune în comunicat.

SNFP se referă în comunicat şi la Direcția Antifraudă, instituție care se dorește a fi creată, precizând că aceasta va avea, în principal, aceleași atribuții pe care le-a avut și Garda Financiară atunci când a luat ființă.

"Actuala conducere a Ministerului Finanțelor Publice conștientizează faptul că fără un statut special această instituție nu poate combate un fenomen atât de complex precum evaziunea fiscală (acest statut special fiind prevăzut și de actuala lege de funcționare a Gărzii Financiare, dar neaprobat niciodată). Oare, odată cu înființarea noii instituții se vor mai găsi oameni politici, care în activitățile economice desfășurate în decursul timpului au fost certați cu legea fiscală și care prin diverse mesaje, și nu numai, vor încerca să denigreze activitatea unei instituții incomode, aruncând cu noroi în angajați ai statului care nu fac altceva decât să pună în practică politicile fiscale ale fiecărei guvernări?", se mai afirmă în comunicat.

Potrivit sindicaliştilor, "comportamentul doamnei ministru Maria Grapini poate ilustra faptul că scopul anumitor oameni de afaceri, certați cândva cu legea, este de a ajunge la guvernare și de a se răzbuna pe instituțiile și oamenii care cândva le-au fost incomozi".

Ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat marţi că există printre funcţionari o "masă critică" care nu îşi face treaba şi că vrea schimbarea legii funcţionarului public.

Ea a spus că după desființarea Gărzii Financiare, angajații instituției vor fi în continuare funcționari publici și vor fi la dispoziția Agenției pentru Funcționari Publici.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va fi restructurată şi va rămâne în subordinea Ministerului Finanţelor, iar controlul operativ va fi realizat de către o singură entitate, rezultată din comasarea Gărzii Financiare, Vamă şi Direcţia Antifraudă.

"Asta este sarcina ministrului de resort, să vadă ce fac, dar eu nu asta aș plânge. Din contră, eu astăzi la întâlnire am criticat calitatea funcționarului public și am cerut acestui grup de lucru să îmi vină cu o propunere de schimbare a legii funcționarului public, pentru că eficiența unui ministru este dată de modul cum lucrează funcționarii publici", a adăugat ea.

Grapini a participat anterior la Guvern la înființarea unui grup de lucru "pentru dezvoltarea României", din care fac parte șase ministere, ambasade, reprezentanți ai camerelor de comerț și ai asociațiilor profesionale.

"Asta nu înseamnă că toți nu-și fac treaba, dar există, din păcate, o masă critică care nu își face treaba. Nu aș plânge soarta funcționarilor publici de la Garda Financiară pentru că în sistem privat mulți ar fi fost dați afară după foarte scurt timp", a mai spus ea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SNFP: Oare Grapini, prin activitatea firmelor sale, a fost mereu înăuntrul cadrului fiscal legal?.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SNFP: Oare Grapini, prin activitatea firmelor sale, a fost mereu înăuntrul cadrului fiscal legal?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei