Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 110 (5317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:Relansarea construcţiei canalelor Siret-Bărăgan,Bucureşti-Dunăre din bani europeni, esenţială

Joi, 16 Mai 2013 (14:12:46)

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, joi, la conferinţa naţională a agricultorilor, că este esenţial ca România să relanseze construcţia canalelor Siret-Bărăgan şi Bucureşti-Dunăre utilizând fonduri destinate dezvoltării rurale şi de coeziune.

"Un răspuns al nostru la realităţile climatice ale României din ultimii ani ar fi punerea rapidă în valoare a unui sistem de irigaţii eficient. Dincolo de cele uzual discutate legate de irigaţii, cred că, privind la resurse financiare pe care le avem pentru perioada 2014-20202 de la UE, este esenţial să găsim formula ca utilizând fonduri destinate dezvoltării rurale şi fonduri de coeziune să relansăm construcţia canalului Siret-Bărăgan şi a canalului Bucureşti-Dunăre ca surse de apă pentru zone agricole extrem de importante", a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că ceea ce mai trebuie construit pentru finalizarea canalului Siret-Bărăgan se ridică la circa 2,6 miliarde de euro, iar pentru canalul Bucureşti-Dunăre suma este de 1,2 miliarde de euro.

"În ceea ce priveşte canalul Siret-Bărăgan, aici trebuie să privim lucrurile cu inteligenţă. Sigur că nimeni nu va putea spune să construim din buget. (...) Trebuie să putem lucra inteligent, mai ales că avem flexibilitate. 25% sunt bani pentru agricultură, între cei doi piloni. (...) Dar putem avea o combinaţie de bani de dezvoltare rurală plus bani de la mediu, de la fondurile de coeziune, plus bani de la BEI, de unde avem la dispoziţie un miliard în fiecare an - nu îl folosim pentru că am avut deficitul mare, acum s-a redus, probabil se creează spaţiu fiscal - şi bani din dezvoltare rurală, plus bani de la coeziune, de la mediu sau chiar de la transporturi, pentru că şi Siret-Bărăgan şi Bucureşti-Dunăre au şi vocaţie de transport", a spus Băsescu.

Şeful statului a arătat, în condiţiile în care planurile de dezvoltare regională şi dezvoltare generală a ţării vor fi privite integrat, cele două canale Siret-Bărăgan şi Bucureşti-Dunăre vor "încăpea" în banii alocaţi de UE pentru următorul exerciţiu bugetar.

Băsescu a spus că el a dat doar un exemplu de finanţare, arătând că se pot găsi multe alte surse de finanţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:Relansarea construcţiei canalelor Siret-Bărăgan,Bucureşti-Dunăre din bani europeni, esenţială.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:Relansarea construcţiei canalelor Siret-Bărăgan,Bucureşti-Dunăre din bani europeni, esenţială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei