Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 108 (5315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grapini spune că o "masă critică" de angajaţi de la stat nu îşi face treaba şi vrea schimbarea legii

Marţi, 14 Mai 2013 (14:48:22)

Ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat marţi într-o conferinţă că există printre funcţionari o "masă critică" care nu îşi face treaba şi că vrea schimbarea legii funcţionarului public.

Ea a spus că după desființarea Gărzii Financiare, angajații instituției vor fi în continuare funcționari publici și vor fi la dispoziția Agenției pentru Funcționari Publici.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va fi restructurată şi va rămâne în subordinea Ministerului Finanţelor, iar controlul operativ va fi realizat de către o singură entitate, rezultată din comasarea Gărzii Financiare, Vamă şi Direcţia Antifraudă.

"Asta este sarcina ministrului de resort, să vadă ce fac, dar eu nu asta aș plânge. Din contră, eu astăzi la întâlnire am criticat calitatea funcționarului public și am cerut acestui grup de lucru să îmi vină cu o propunere de schimbare a legii funcționarului public, pentru că eficiența unui ministru este dată de modul cum lucrează funcționarii publici", a adăugat ea.

Grapini a participat anterior la Guvern la înființarea unui grup de lucru "pentru dezvoltarea României", din care fac parte șase ministere, ambasade, reprezentanți ai camerelor de comerț și ai asociațiilor profesionale.

"Asta nu înseamnă că toți nu-și fac treaba, dar există, din păcate, o masă critică care nu își face treaba. Nu aș plânge soarta funcționarilor publici de la Garda Financiară pentru că în sistem privat mulți ar fi fost dați afară după foarte scurt timp", a mai spus ea.

Grapini a spus anterior că s-a întâlnit marți cu premierul, care a transmis că vrea ca Direcția Antifraudă, care va înlocui Garda Financiară, să nu pună presiune pe IMM-uri.

"Mesajul premierului a fost astăzi, la întâlnire, să nu cumva să vadă că această Direcție Antifraudă începe să meargă pe la IMM-uri, pe la SRL-uri... Să meargă țintit la marile rețele de fraudă, pentru că acolo sunt banii care nu sunt în economie, care nu sunt în buget și nu trebuie să se creeze presiune pe întreprinderile mici și mijlocii, ca să justifice că și-a făcut un număr de controale", a afirmat ministrul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grapini spune că o "masă critică" de angajaţi de la stat nu îşi face treaba şi vrea schimbarea legii.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grapini spune că o "masă critică" de angajaţi de la stat nu îşi face treaba şi vrea schimbarea legii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei