Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 108 (5315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condescu: Unele dintre faptele pentru care Pandurii Târgu Jiu a fost dat în judecată s-au prescris

Marţi, 14 Mai 2013 (17:19:57)

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, spune că unele dintre faptele pentru care clubul a fost dat în judecată de CE Oltenia s-au prescris, iar altele au fost verificate de mai multe instituţii, inclusiv de DNA, care nu au descoperit nereguli.

Marin Condescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că finanţarea Clubului Pandurii Târgu Jiu cu bani din minerit şi energie se face în baza unor legi, hotărâri de guvern şi decizii ale consiliilor de administraţie de la unităţile care formează în prezent Complexul Energetic Oltenia.

"Înseamnă că banii aceştia îi vor plăti toţi parlamentarii României, toate guvernele din 2005 şi până acum, toţi miniştrii şi prim-miniştrii", a spus Condescu.

Potrivit acestuia, Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu are de restituit nicio sumă către Complexul Energetic Oltenia.

Liderul sindical a menţionat că unele dintre faptele pentru care Clubul a fost dat în judecată s-au prescris, iar altele au fost verificate de instituţii ale statului, inclusiv DNA, care nu au descoperit nereguli, Curtea de Conturi obligând însă administraţia Complexului Energetic Oltenia să recupereze banii acordaţi echipei de fotbal în trecut.

"Inclusiv actualul director general al Complexului Energetic Oltenia, când era director al CE Rovinari, a finanţat echipa de fotbal pe aceleaşi proceduri pe care le contestă acum. Că a găsit Curtea de Conturi că ni s-au virat banii dintr-un anumit cont şi nu altul nu e problema noastră. Noi nu le ştim conturile. DNA în 2012 a făcut cercetare şi în februarie ne-a dat răspuns pentru anii 2009 şi 2010 şi ne-au spus că există bază legală şi că finanţarea e legală", a declarat Condescu.

Preşedintele de la Pandurii a mai spus că toate sumele alocate în 2009, 2010 şi 2011 echipei de fotbal sunt mai mici de 19 milioane de lei, precizând că nu îşi explică prin ce calcule au ajuns reprezentanţii administraţiei la valoarea respectivă pentru a da clubul în judecată.

Reprezentanţi ai Complexului Energetic Oltenia au anunţat, luni, că au dat în judecată Clubul Pandurii Târgu Jiu pentru a recupera 18,8 milioane de lei, sumă pe care echipa de fotbal ar fi primit-o, în perioada 2009 - 2011, în mod nelegal de la unităţi din minerit şi energie, cu titlu de finanţare.

Directorul Diviziei Financiare de la CE Oltenia, Daniel Pităroiu, declara, într-o conferinţă de presă, că acţiunea în instanţă a fost depusă după ce Corpul de Control din cadrul complexului a finalizat controalele cu privire la modul de folosire a fondurilor repartizate către diferite echipe de fotbal.

Conform lui Pităroiu, verificările Corpului de Control au început după ce Curtea de Conturi a obligat unitatea să recupereze 8,8 milioane de lei cu care clubul de fotbal ar fi fost finanţat ilegal de fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia. Suma a fost folosită în 2011, iar verificările ulterioare ale Corpului de Control au vizat fonduri cheltuite similar în 2010 şi 2009.

"Iniţial a fost vorba de 8,8 milioane de lei, dar Curtea de Conturi ne obligă pe noi să facem verificări pentru o perioadă mai mare din urmă. Acum aceste verificări s-au încheiat şi din ele reiese că avem de recuperat peste 19 milioane de lei, cea mai mare parte de la echipa Pandurii", spunea Pităroiu.

Şeful Diviziei Financiare a CEO mai spunea că unitatea trebuie să recupereze de la alte două echipe de fotbal finanţate de fosta SNL Oltenia aproximativ un milion de lei din cele 19,8 milioane de lei.

Şeful Diviziei Financiare a CEO, Daniel Pităroiu, mai declara că, tot conform constatărilor făcute de Curtea de Conturi, Complexul Energetic Oltenia îi va da în judecată şi pe fostul director general al SNL Oltenia Daniel Burlan, precum şi pe fostul director economic al societăţii Daniel Olaru.

Conform lui Pităroiu, CE Oltenia vrea să recupereze de la cei doi foşti directori 3 milioane de lei, după ce Curtea de Conturi a constatat că banii respectivi au fost cheltuiţi doar în parte, însă cei doi foşti directori nu au respectat anumite proceduri.

"Banii aceia au venit legal, ca ajutor de stat, dar nu au fost cheltuiţi toţi la sfârşitul anului. Suma rămasă necheltuită trebuia returnată şi realocată la începutul anului următor pentru a fi cheltuită legal. Foştii directori au cheltuit banii în scopurile pentru care au fost alocaţi, dar nu au respectat această procedură, iar acum suntem obligaţi să deschidem acest proces", afirma Pităroiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condescu: Unele dintre faptele pentru care Pandurii Târgu Jiu a fost dat în judecată s-au prescris.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condescu: Unele dintre faptele pentru care Pandurii Târgu Jiu a fost dat în judecată s-au prescris0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei