Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 108 (5315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Ovidiu Iane critică atitudinea unor oficiali ruşi cu privire la Republica Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Deputatul USL de Suceava Ovidiu Iane s-a declarat nemulţumit de atitudinea pe care unii oficiali ruşi, printre care şi vicepremierul Rusiei,  Dmitri Rogozin, au avut-o cu privire la situaţia actuală şi la viitorul Republicii Moldova. În primul rând, Ovidiu Iane a criticat declaraţia făcută de un deputat rus,  Iosif Kobzon, care recent a afirmat la un post de televiziune că „Moldova a fost a noastră, într-un trecut nu chiar îndepărtat. Iar politicienii au pierdut-o. Cred că dacă acum s-ar anunța un referendum, toate ar reveni la starea inițială”. Iane a subliniat că personal nu este de acord nici cu afirmaţia făcută de vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, în data de 9 mai a.c., când Rusia a aniversat victoria asupra nazismului. Deputatul USL de Suceava a arătat că vicepremierul Rusiei a afirmat  „la Chişinău mă voi întâlni cu politicienii moldoveni şi le voi spune că nu trebuie să existe o astfel de politică, care să interzică să ţinem minte lucrurile sfinte. Doresc ca Moldova să se întoarcă spre 9 mai, pentru că noi toţi suntem în viaţă datorită veteranilor”.

Într-un mesaj adresat celor doi politicieni din Rusia, Ovidiu Iane subliniază că cetăţenii României şi Republicii Moldova împart aceeaşi origine şi istorie. „Nu vă folosiți de greutățile geopolitice ale României în epoci tulburi pentru a vă însuși ceea ce nu vă aparține și nu v-a aparținut niciodată pe drept”, este mesajul pe care Ovidiu Iane a ţinut să-l transmită celor două politicieni din Rusia.

Deputatul sucevean a mai adăugat că cetățenii Republicii Moldova, la fel ca și cei ai României, sunt liberi să-și aleagă viitorul, fără ca oficialii din Rusia să facă speculaţii, să manipuleze opinia publică și să distorsioneze faptele istoriei.

“Data de 9 mai nu vă aparține exclusiv, domnule vicepremier, și îmi permit să vă sugerez să tratați în mod obiectiv cel puțin istoria, dacă nu și statele și cetățenii acestora. Domnule deputat Iosif Kobzon, încercați să tratați datele la adevărata lor valoare. Cifrele și voința cetățenilor Republicii Moldova vă contrazic drastic, iar opțiunea nu vă aparține nicidecum dumneavoastră”, le-a mai transmis Ovidiu Iane deputatului rus şi vicepremierului din Rusia.

Ovidiu Iane a spus că în situaţia în care scuzele ar reprezenta prea mult pentru cei doi politicieni ruşi,  sfatul lui pentru aceştia ar fi ca viitoarele declaraţii „să se limiteze la probleme ce vă aparțin la modul real, nu la cele interpretate după bunul plac și interes”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Iane critică atitudinea unor oficiali ruşi cu privire la Republica Moldova.
 Vizualizări articol: 1491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Ovidiu Iane critică atitudinea unor oficiali ruşi cu privire la Republica Moldova5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   România nu a făcut RM o ofertă privind unificarea! trimis de
(14 mai 2013, 15:20:57
Moldova va avea mereu o armata rusa pe teritoriul sau si Rusia va utiliza mereu slavofonii din Moldova ca sa ameninte cu impartirea Moldovei in bucati, Baltiul in nord, Transnistria si Gagauzia in sud.
Moldova nu va fi niciodata suverana si independenta pe teritoriul sau si va fi mereu santajata de Rusia. Asa cred eu!, si va face mereu ce va dori ursul din est. Moldova nu va fi niciodata un stat valid si independent.
Oamenii, saracii, au fost si sunt amagiti de sute de ani de rusi si comunisti. Cine are curajul sa le deschida capetele ametite? Se stie ca nu vor sa citeasca o carte despre istoria tinutului in care traeiesc! Vai și-amar de poporul ăsta îndobitocit, care nu știe unde-i stânga și unde-i dreapta!
Insa, Moldova si Romania vor ramine doua tari surori poate zeci si sute de ani de acum incolo.
Sunt doua fete frumoase, harnice, cuminti si ele nu vor sa fie bataia de joc a rusilor!
Romani, oriunde ati fi voi, uniti-va, cautati-va dreptatea, pentru ca si voi in RM, aveti dreptul la viata pe care v-o doriti!
2.   Voi sunteti d”onsoare timide, fete mari!? trimis de
(14 mai 2013, 15:28:41
Voi sunteti d”onsoare timide, fete mari!? Daca s-ar infaptui UNIREA care vor fi avantajele pentru România?!
Unirea ar insemna împlinirea unui ideal şi a unei datorii faţă de cei care în trecut s-au jertfit pentru această cauză, pentru noi care ne-am privi mai uşor în oglindă, dar şi faţă de urmaşii noştri. Incontestabil este o datorie faţă de nişte fraţi vânduţi sau pierduţi totuşi cu asentimentul nostru de câteva ori doar în ultimul secol.
Un spor de 4 milioane de români şi un teritoriu important înseamnă un plus de vitalitate a neamului şi de speranţă de dăinuire a limbii. Un astfel de moment dă o mare mobilizare a energiilor creatoare ale societăţii.
Înlesnirea contactelor României cu minoritatea română din regiunile ucrainene Cernăuţi, Odesa şi Transcarpatia cu care basarabenii au relaţii privilegiate şi mare influenţă. Cel puţin sudul Basarabiei ar fi înconjurat de frontierele României şi ar gravita cultural şi economic spre noi.
Oportunităţi nebănuite pe plan economic fiindcă Moldova este racordată la cea mai mare potenţială piaţă şi la un spaţiu cu cele mai mari resurse naturale care înseamnă spaţiul ex-sovietic, egalul câtorva continente. O astfel de reţea o ţară o construieşte într-un secol, iar noi o putem primi deodată.
Îmbogăţirea culturii şi civilizaţiei româneşti cu tot bagajul de experienţe acumulat şi preluat de două secole de racordare a elitelor şi instituţiilor basarabene la un vast spaţiu cultural şi material eurasiatic.
La o populaţie mai mare înseamnă mandate în plus în parlamentul european şi un rol mai mare al României în Europa.

3.   O parere.....???? trimis de
(14 mai 2013, 19:00:11
Sint complet de acord cu tine in ceea ce spui.
Exista totusi o mare problema. Romania este condusa de o clasa politica corupta si din pacate "politica" aceasta conduce Romania astazi.
Politicieni nostri sint in stare sa uite ca sint romani ca sa isi atinga scopul.
Asa cum spui tu ar trebui sa fie dar nu este.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei