Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UER intenţionează să solicite Ministerului Educaţiei blocarea achiziţiei de manuale pentru clasa I

Marţi, 30 Aprilie 2013 (15:05:51)

Uniunea Editorilor din România (UER) intenţionează să solicite Ministerului Educaţiei blocarea evaluării şi achiziţiei de manuale pentru clasa I, utilizând la nevoie şi atacarea în contencios a documentelor de organizare, au declarat, marţi, reprezentanţi ai asociaţiei, într-o conferinţă.

UER consideră că atitudinea Ministerului Educaţiei "este una neprofesionistă, abuzivă, netransparentă şi păguboasă".

Reprezentanţii UER au subliniat că din partea Ministerului Educaţiei lipsesc strategia, calendarul, metodologiile de evaluare şi de achiziţionare a manualelor, bugetul, corpul de experţi evaluatori.

"Metodologia necesară elaborării manualelor n-a apărut nici până în prezent. De dialog, nici vorbă. În schimb, fără ca UER să fie anunţat, s-au întâmplat următoarele: la 18 aprilie, pe site-ul IFE apar subit programele şcolare de CP, I şi II, aprobate de ministru cu un ordin din 19 martie. La 22 aprilie se semnează un ordin privind retipăririle, unde clasa I este exclusă, concluzia fiind că aici vor fi manuale noi. La 25 aprilie, pe site-ul www.edu.ro se postează programele şcolare şi planul cadru", se arată într-un comunicat oficial al UER.

Preşedintele Uniunii Editorilor din România, Mario De Mezzo, a declarat că, dacă Ministerul Educaţiei nu va bloca evaluarea şi achiziţia de manuale pentru clasa I, UER va da în judecată Ministerul Educaţiei.

UER reprezintă cea mai importantă organizaţie patronală şi profesională a editorilor din România, ce desfăşoară numeroase programe în domeniul educaţional şi în cel cultural şi care reprezintă interesele angajaţilor din sectorul editorial, urmărind derularea unor programe şi acţiuni în interesul acestora, creşterea rolului şi forţei organizatorice, dezvoltarea de relaţii publice şi de parteneriate, precum şi gestiunea eficientă a fondurilor şi a resurselor. Organizaţia reuneşte importanţi editori şi difuzori de cultură scrisă, care produc şi comercializează carte şcolară preuniversitară şi universitară, literatură română şi universală, carte pentru copii, lucrări destinate orizontului educaţional şi cultural, carte de învăţătura adresată tuturor vârstelor. Prin demersurile făcute de organizaţie, România a devenit membru al celui mai important organism internaţional în domeniul cărţii pentru copii şi tineret, succes ce îi conferă UER dreptul de a reprezenta România la cele mai importante târguri şi saloane internaţionale de carte de profil. În prezent, UER include peste 55 de membri din toată ţara, având o bună acoperire naţională. Membrii organizaţiei sunt reprezentaţi de edituri de prestigiu, acestea deţinând peste 80% din piaţă cărţii şcolare din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UER intenţionează să solicite Ministerului Educaţiei blocarea achiziţiei de manuale pentru clasa I.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UER intenţionează să solicite Ministerului Educaţiei blocarea achiziţiei de manuale pentru clasa I0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei