Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Norica Nicolai: Şansele ca România să obţină funcţia de secretar general NATO sunt mici şi simbolice

Marţi, 30 Aprilie 2013 (19:20:07)

Europarlamentarul Norica Nicolai, vicepreşedinte executiv al PNL, a declarat că şansele ca România să obţină funcţia de secretar general al NATO sunt "mai degrabă mici şi simbolice", ea precizând că ţara noastra ar putea dobândi funcţia de secretar general adjunct al Alianţei.

"Şansele sunt mai degrabă mici şi simbolice. E prima oară când discutăm despre această oportunitate, dar cred că pentru actualul mandat va fi dificil să promovăm un român la conducerea NATO Mi-e greu să cred că România va avea şanse în actuala conjunctură, când NATO stă în câteva ţări foarte puternice", a afirmat marţi Nicolai la RFI.

Ea a arătat că există o propunere pentru ca un român să ocupe funcţia de secretar general adjunct, însă aceasta nu ar fi de acceptat ca fost şef de stat pentru preşedintele Traian Băsescu, despre care în presă s-a speculat că ar putea fi propunerea României pentru funcţia de secretar general.

"Înţeleg că există o propunere pentru funcţia de secretar general adjunct a unui român, nu pentru funcţia de secretar general şi aceasta în presa românească s-a speculat că ar fi vorba de preşedintele Traian Băsescu sau de Mircea Geoană. Dacă vreţi, în ceea ce-l priveşte pe preşedintele Traian Băsescu, o funcţie de secretar general adjunct, din punctul de vedere al României, nu al domniei sale, este greu acceptabilă. Să pleci din şef de stat şi să fii secretar general adjunct înseamnă că ţara ta nu se bucură de consideraţia necesară şi nu este de acceptat", a spus eurodeputatul liberal.

Nicolai a mai comentat că este cert că SUA vor avea un cuvânt important de spus în ocuparea funcţiei din fruntea Alianţei "şi mai degrabă putem specula despre ideea unui polonez în fruntea organizaţiei".

Premierul Ponta a declarat că este foarte posibil ca viitorul secretar general NATO să provină din ţările noi membre ale organizaţiei, respectiv România sau Polonia, şi că "un român", care nu este Băsescu, a venit la el şi i-a cerut sprijin în acest sens,evitând însă să spună dacă acesta este Geoană.

"Este posibil - şi e foarte posibil - ca viitorul secretar general al NATO să provină din una din ţările noi membre NATO, asta înseamnă în mod clar Polonia şi România. Ştiam că nu este exclus să fie un român deoarece altcineva, nu Băsescu, a venit, a discutat cu mine acest subiect şi am zis că îl susţin", a spus Ponta la postul B1 TV.

Premierul a precizat că această persoană i-a cerut sprijinul pentru el, nu pentru preşedintele Traian Băsescu, şi că el i-a răspuns că, "indiferent ce ne-am supărat noi vreodată", îl va sprijini dacă are o şansă reală să ajungă într-o poziţie atât de importantă.

Întrebat dacă este vorba de Mircea Geoană, premierul a răspuns: "Nu pot nici să confirm, nici să infirm".

În urmă cu o săptămână, senatorul PSD Mircea Geoană a declarat pentru MEDIAFAX că, în recenta vizită în Statele Unite ale Americii, a pledat ca funcţia de secretar general al NATO să revină în 2014 uneia dintre ţările nou aliate la organizaţie, afirmaţia sa fiind făcută în contextul informaţiilor privind o eventuală candidatură a sa pentru acest post.

Informaţii privind o candidatură a lui Mircea Geoană la postul de secretar general al NATO au fost vehiculate în presa română.

De altfel, Damon Wilson, vicepreşedintele executiv al Consiliului Altantic (grupul strategic american de promovare a politicilor NATO), a scris pe contul său de Twitter că Mircea Geoană este "un candidat credibil pentru funcţia de Secretar general al NATO".

În presă au apărut şi informaţii referitoare la o candidatură a preşedintelui Traian Băsescu pentru acest post, negate însă de Administraţia Prezidenţială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norica Nicolai: Şansele ca România să obţină funcţia de secretar general NATO sunt mici şi simbolice.
 Vizualizări articol: 1179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norica Nicolai: Şansele ca România să obţină funcţia de secretar general NATO sunt mici şi simbolice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei