Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mai bine fără

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Azi şi mâine se aleg finalistele Champions' League. În principiu, învingătoarele de săptămâna trecută ar trebui să se califice, scorurile din tur făcând din ele mari favorite. Mai mult decât rezultatele de pe tabelă, jocurile au demonstrat o superioritate evidentă a gazdelor de atunci, devenite oaspeţi în retur. Se naşte fireasca întrebare: a contat oare chiar atât de mult faptul că au jucat acasă, având de partea lor un public care realmente le-a mobilizat peste cât era de aşteptat? Şi dacă da, e posibil ca în retur să se petreacă acelaşi fenomen? Analizând scorurile, misiunea „spaniolilor” pare imposibilă: cum să baţi cu 5-0, respectiv cu 3-0? Evident că ne-am putea gândi şi la scoruri „în oglindă”, ceea ce ar conduce la prelungiri şi, eventual, la lovituri de departajare. Este însă greu de imaginat un 4-1 azi, dar mai ales un 4-0 mâine. Neîndoielnic, Real de Madrid poate înscrie de 3 ori în poarta oricărei echipe din galaxia asta, dar problema e cum să facă să nu primească gol. Iar dacă-l primeşte, e obligată să înscrie şi a 4-a oară, lucru parcă niţeluş mai dificil. În plus (de fapt, în minus!) s-a ivit „problema Ronaldo”. Oricât de mult încerc să-mi impun ideea asta, anume că Real Există şi fără CR7, tot nu reuşesc. Chiar dacă şi fără el, Real a bătut-o pe Atletico, chiar pe terenul acesteia, sâmbătă, lămurind definitiv chestiunea locului doi în campionat. Totuşi, fără Ronaldo, jocul nu mai e acelaşi, iar golurile au fost mai probabil întâmplătoare. Sigur că eu şi probabil toţi ceilalţi fani sperăm că Ronaldo să fie apt de joc. Asta însemnând refăcut în totalitate, nu ca Messi la Munchen. S-a demonstrat atunci că un jucător oricare ar fi acela, inclusiv „Balonul de Aur”, dacă e invalid, nu contează pe teren. De unde şi concluzia: decât cu un Ronaldo amplasat pe teren ca sperietoare dar care să nu joace ca el însuşi, mai bine fără. Fiindcă şi Messi a fost băgat tot aşa, la Munchen, şi în loc de spaimă a stârnit doar zâmbete sai milă. Ceva îmi spune totuşi că Real va face minunea. Cu sau fără Ronaldo.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai bine fără.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 6 voturi
Mai bine fără2.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei