Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta:Baronii manualelor, obişnuiţi să scoată aceleaşi cărţi de 15 ani, încep războiul cu ministerul

Marţi, 30 Aprilie 2013 (14:40:21)

Introducerea manualelor în format digital pentru învăţământul şcolar va genera un război între Ministerul Educaţiei şi "baronii" manualelor, obişnuiţi să redacteze aceleaşi cărţi în ultimii 10-15 ani, fără nicio legătură cu realitatea actuală, a afirmat premierul Victor Ponta.

El a ţinut ca la începutul şedinţei de guvern, în faţa jurnaliştilor, să îi transmită acest mesaj ministrului de resort, Remus Pricopie.

"Vreau să vă anunţ public, aici, de faţă cu presa, că vă susţin în totalitate în războiul pe care în mod sigur o să îl aveţi cu o altă categorie de baroni din România, baronii manualelor, că în România în toate domeniile sunt nişte baroni care au pus stăpânire pe ceva. Înţeleg că acum sunt nemulţumiţi că vreţi să faceţi manuale electronice. Foarte bine, făceţi-le, domnule ministru! O să piardă unii care sunt obişnuiţi să facă aceleaşi manuale de zece ani, de cinşpe ani, nu mai au nicio legătură cu realitatea în care trăim în 2013, dar ei tot încasează bani de la părinţi şi de la şcoli", a spus Ponta.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că nu exclude ca, de anul viitor, să existe, cel puţin la clasele mici, câte două volume la fiecare manual, corespunzătoare semestrelor, pentru a mai uşura ghiozdanul cărat de elevi, alături de manualele digitale, cu aplicaţii multimedia.

"Din septembrie, copiii vor avea manual în format clasic, pe masă, iar pe pagina de internet, manuale.edu.ro, vor exista manualele în format digital", a spus Pricopie, precizând că este vorba de cărţi în format pdf, dar şi de aplicaţii multimedia.

Marţi, reprezentanţii Uniunii Editorilor din România (UER) au anunţat că intenţionează să solicite Ministerului Educaţiei blocarea evaluării şi achiziţiei de manuale pentru clasa I, utilizând la nevoie şi atacarea în contencios a documentelor de organizare.

Reprezentanţii UER au subliniat că din partea Ministerului Educaţiei lipsesc strategia, calendarul, metodologiile de evaluare şi de achiziţionare a manualelor, bugetul, corpul de experţi evaluatori.

Preşedintele Uniunii Editorilor din România, Mario De Mezzo, a declarat că, dacă Ministerul Educaţiei nu va bloca evaluarea şi achiziţia de manuale pentru clasa I, UER va da în judecată Ministerul Educaţiei.

UER reprezintă cea mai importantă organizaţie patronală şi profesională a editorilor din România, ce desfăşoară numeroase programe în domeniul educaţional şi în cel cultural şi care reprezintă interesele angajaţilor din sectorul editorial.

Membrii organizaţiei sunt reprezentaţi de edituri de prestigiu, acestea deţinând peste 80% din piaţă cărţii şcolare din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta:Baronii manualelor, obişnuiţi să scoată aceleaşi cărţi de 15 ani, încep războiul cu ministerul.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta:Baronii manualelor, obişnuiţi să scoată aceleaşi cărţi de 15 ani, încep războiul cu ministerul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei