Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANAF: Date despre firme privind TVA şi inactivitate pot fi obţinute printr-un sms la numărul 1300

Marţi, 30 Aprilie 2013 (14:44:14)

Persoanele sau firmele interesate dacă o companie este inactivă sau de regimul de taxă pe valoare adaugată vor putea obţine aceste informaţii transmiţând un mesaj text prin SMS la numărul 1300, care să conţină codul de identificare fiscală al societăţii respective, a anunţat marţi ANAF.

Serviciul "Acces date prin SMS" a fost dezvoltat de mai multă vreme de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale şi a devenit operaţional începând de marţi.

Potrivit ANAF, contribuabilul va primi SMS de raspuns prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă, cu urmatoarele date disponibile: codul de identificare fiscală; denumirea agentului economic; dacă este înregistrat/neînregistrat în scopuri de taxa pe valoare adaugata (exemplu: TVA Da/Nu); starea de inactivitate fiscală a agentului economic (exemplu: Inactiv Fiscal Da/Nu); - aplicarea sistemului de taxa pe valoare adaugată la încasare (exemplu: TVA Încasare Da/Nu); şi un cod de siguranţă stabilit de ANAF.

Informaţiile furnizate prin SMS sunt în concordanţă cu datele existente în baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Pentru început, serviciul va fi disponibil în retelele de telefonie mobilă Orange şi Vodafone, urmând ca în perioada următoare acesta să poată fi utilizat şi în alte reţele.

"Costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte este în sarcina contribuabililor care solicită informaţiile. Tariful pentru un astfel de serviciu se stabileşte şi se percepe de către operatorii de telefonie mobilă. Costul nu este perceput de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală", se arată într-un comunicat al ANAF.

Informaţiile publice despre firme se pot obtine gratuit accesând portalul www.anaf.ro, secţiunea Informatii publice - Informaţii privind agenţii economici şi/sau Informaţii de interes public.

Premierul Victor Ponta a decis săptămâna trecută să-l retragă pe Şerban Pop din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), iar postul să fie preluat de către Gelu Ştefan Diaconu.. Deciziile au fost publicate joi în Monitorul Oficial, iar predarea-primirea s-a realizat vineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANAF: Date despre firme privind TVA şi inactivitate pot fi obţinute printr-un sms la numărul 1300.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANAF: Date despre firme privind TVA şi inactivitate pot fi obţinute printr-un sms la numărul 13000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei