Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia: Hoţii abia aşteaptă "cadouri", perioada sărbătorilor este ocazia ideală pentru "a acţiona"

Marţi, 30 Aprilie 2013 (14:41:08)

Poliţiştii atenţionează oamenii să nu îşi lase portofelele în coşul de cumpătături, pentru că hoţii abia aşteaptă astfel de "cadouri" şi să îşi verifice imediat buzunarele sau genţile dacă sunt împinşi în aglomeraţie, perioada sărbătorilor fiind ocazia ideală pentru infractori "să acţioneze".

Poliţia Română le recomandă oamenilor să acorde, de 1 Mai şi Paşte, o atenţie mai mare siguranţei personale şi bunurilor pe care le deţin, întrucât "pentru infractori, starea generală de destindere din jur, dar şi frenezia pregătirii pentru această perioadă reprezintă o ocazie ideală pentru a «acţiona»".

"V-aţi gândit vreodată că, dacă vă lăsaţi maşina pornită în dreptului chioşcului, în timp ce aţi coborât pentru cumpărături mărunte, aceasta poate să vă fie furată? Sau că, dacă vă lăsaţi portofelul în coşul de cumpărături, atunci când sunteţi în supermarket, puteţi rămâne fără el? Cu siguranţă hoţii s-au gândit şi abia aşteaptă astfel de «cadouri»", arată Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Poliţiştilor le recomandă oamenilor ca atunci când merg la cumpărături să păstreze banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil, în niciun caz în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spate al pantalonilor, să nu scoată toţi bani pe care îi au atunci când achită diferite bunuri, ci doar suma necesară pentru plată şi să nu aibă la ei sume mari de bani.

Totodată, poliţiştii le atrag atenţia oamenilor că atunci când sunt împinşi în aglomeraţie, trebuie să îşi verifice imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunt victimele unui furt, iar dacă merg la magazine, să nu îşi lase portofelele, borsetele sau servietele în căruciorul pentru cumpărături.

De asemenea, poliţiştii le recomandă şoferilor atunci când opresc autoturismul, fie şi pentru un scurt popas, să nu lase cheile în contact şi să se asigure că au închis portierele şi geamurile, întrucât "obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, poşete, telefoane mobile, laptopuri, camere video, pungi de cadouri) sunt tentante pentru hoţi", să parcheze maşina într-un spaţiu bine iluminat sau păzit, să depoziteze cumpărăturile în portbagaj şi să nu lase niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau documente importante.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe cei care sunt plecaţi de la domiciliu să încerce să creeze aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, să instaleze dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă, să roage un vechi sau o persoană de încredere să ridice corespondenţa, iar dacă pleacă pentru o perioadă scurtă, să aprindă luminile, radioul sau televizorul.

"Rugaţi un vecin să vă supravegheze locuinţa, încuiaţi toate uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute, nu depozitaţi la vedere (la uşă, pe balcon, la poartă) ambalajele bunurilor cu o valoare ridicată, deoarece pot atrage atenţia spărgătorilor de locuinţe, obiectele de valoare mare şi cu dimensiuni reduse sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă, pregătirile pentru deplasare să fie făcute cât mai discret", recomandă Poliţia Română.

Pe durata sejurului, poliţiştii le recomandă oamenilor să nu îşi lase bagajele nesupravegheate în gară, în parcare sau la hotel, să evite taxiurile fără însemne de firmă sau fără aparate de taxare, să păstreze banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului, să nu permită accesul în camera de hotel unor persoane necunoscute sau celor cunoscuţi ocazional şi, dacă merg la picnic, să nu îşi lase lucrurile nesupravegheate.

Pentru noaptea de Înviere, poliţiştii le recomandă oamenilor să evite persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, să aleagă drumurile intens circulate, iluminate corespunzător, să evite zonele în construcţie, parcurile pustii, străzile lăturalnice şi zonele rău famate, să meargă în grup şi să nu răspundă provocărilor altor persoane.

"În speranţa că veţi avea o vacanţă lipsită de evenimente neplăcute, vă urăm să vă bucuraţi pe deplin de această perioadă şi să aveţi un Paşte fericit!", mai arată Poliţia Română.

Aproximativ 11.000 de poliţişti vor asigura ordinea şi liniştea publică în minivacanţa de 1 Mai, la cele peste o sută de manifestări cultural-artistice şi sportive organizate în Bucureşti şi 27 de judeţe, la care sunt aşteptate să participe 14.000 de persoane, precum şi pe drumurile publice.

Poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi pe 394 de tronsoane de drumuri naţionale, în special pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone. Pe drumurile publice vor fi 700 de autovehicule ale Poliţiei, dintre care 300 vor avea aparate radar.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula pe 305 trenuri de călători, în special pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în 297 de staţii şi triaje de cale ferată. Totodată, 37 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.

De asemenea, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 14 aerogări naţionale şi internaţionale, precum şi în 27 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre, a precizat Poliţia Română.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia: Hoţii abia aşteaptă "cadouri", perioada sărbătorilor este ocazia ideală pentru "a acţiona".
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţia: Hoţii abia aşteaptă "cadouri", perioada sărbătorilor este ocazia ideală pentru "a acţiona"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei