Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cei mai buni

Corul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” s-a clasat pe locul I la faza naţională a Olimpiadei de Muzică Corală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Corul „Ciprian Porumbescu” al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” a făcut cinste liceului pe care l-a reprezentat la etapa naţională a Olimpiadei de Muzică Corală, competiţie care a avut loc în data de 26 aprilie, la Focşani. Corul, alcătuit din 40 de eleve ale colegiului din clasele IX-XII, s-a clasat pe prima poziţie a concursului, la categoria licee teoretice, secţiune în cadrul căreia s-au calificat şase unităţi şcolare din întreaga ţară.

Corul îndrumat de preotul prof. Lucian Tablan Popescu a stârnit admiraţia membrilor juriului, dar şi a spectatorilor, prin interpretarea a cinci melodii corale. Cele 40 de eleve au interpretat cinci piese corale, printre care „Traviata” de Verdi, piesa religioasă „Ridica-voi ochii mei la ceruri”, „Cântec de leagăn” de Brahms şi „La oglindă”, pe versuri de George Coşbuc, solo Valentina Tablan Popescu.

Pentru prestaţia lor şi pentru măiestria de care au dat dovadă membrele corului, juriul format din profesori specializaţi în muzica corală a decis să acorde grupului sucevean 97 de puncte, din cele 100 posibile, recompensându-l cu premiul I.

Potrivit lui Lucian Tablan Popescu, „muzica nu este studiată ca disciplină şcolară de elevele corului, prin urmare premiul obţinut este cu atât mai important pentru noi. De apreciat este dorinţa lor de a face muzică şi dragostea cu care membrele corului se implică, studiază şi vin la repetiţii”. Acesta a mai menţionat că pentru a participa la olimpiadă au fost ajutaţi de preotul prof. Gheorghe Brădăţan, Asociaţia Culturală „Creştinii Bucovinei” şi prof. Valentina Tablan Popescu.

Olimpiada Naţională de Muzică Corală a avut trei categorii, respectiv licee de artă (patru echipe calificate, printre care şi corul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava), seminarii teologice (cinci coruri calificate) şi licee teoretice.

 

Distincţii obţinute şi în cadrul altor competiţii importante

Corala „Ciprian Porumbescu” a Colegiului „Ştefan cel Mare” a luat fiinţă în urmă cu trei ani la iniţiativa preotului Tablan şi a prof. Dan Popescu, directorul colegiului.

De circa un an de zile, corul se pregăteşte mai asiduu, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

La Festivalul Naţional Coral „Buna Vestire”, din data de 24 martie, de la Fundu Moldovei, echipa a obţinut premiul I. Tot locul I a obţinut şi la Concursul Naţional de la Iaşi, din data de 5 aprilie, la secţiunea licee teoretice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” s-a clasat pe locul I la faza naţională a Olimpiadei de Muzică Corală.
 Vizualizări articol: 2026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Corul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” s-a clasat pe locul I la faza naţională a Olimpiadei de Muzică Corală5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei