Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 96 (5303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ORA analizează posibilitatea înfiinţării unui tribunal specializat în adopţii internaţionale

Joi, 25 Aprilie 2013 (17:28:37)

Oficiul Român pentru Adopţii (ORA) analizează posibilitatea înfiinţării unui tribunal specializat în adopţii internaţionale, pentru urgentarea procedurii şi pentru specializarea completului, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, preşedintele instituţiei, Bogdan Panait.

Preşedintele ORA a declarat că un tribunal specializat pe adopţiile internaţionale ar fi necesar pentru urgentarea termenelor în instanţă, pentru reducerea termenului de redactare a sentinţei, care de obicei durează foarte mult, dar şi pentru specializarea completului, toate aceste măsuri fiind necesare pentru a micşora timpul petrecut în România de familiile care doresc să adopte.

Bogdan Panait a mai spus că se încearcă găsirea unei soluţii şi pentru copii, explicând că, de obicei, sentinţa judecătorească este dată după plecarea părinţilor din ţară şi, până când aceştia vin să preia copilul, trebuie stabilit unde stă minorul.

"Ei vin şi stau o lună, după care trebuie să se întoarcă, pentru că au probleme cu locul de muncă în ţara în care ei locuiesc. Vrem ca această perioadă să fie cât mai redusă. Copilul este lăsat de obicei la rudele familiei adoptive, ceea ce nu este bine pentru el. Deocamdată încercăm să iniţiem discuţii cu Consiliul Superior al Magistraturii şi apoi să mergem să discutăm la Ministerul Justiţiei. Sunt doar analize care au apărut din situaţiile reale cu care ORA s-a confruntat", a explicat preşedintele ORA.

România a redeschis, din 7 aprilie 2012, adopţiile internaţionale doar pentru cetăţenii români stabiliţi în străinătate. Acestea au fost interzise începând cu 1 ianuarie 2005, când a intrat în vigoare Legea 273/2004 privind regimul juridic al adopţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ORA analizează posibilitatea înfiinţării unui tribunal specializat în adopţii internaţionale.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ORA analizează posibilitatea înfiinţării unui tribunal specializat în adopţii internaţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei