Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 96 (5303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cezar Preda:Sunt unul dintre iniţiatorii scrisorii la APCE; disputele putere-opoziţie se duc în ţară

Joi, 25 Aprilie 2013 (15:25:53)

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că este unul dintre iniţiatorii scrisorii semnate de toţi membrii delegaţiei române la APCE, arătând că disputele politice putere-opoziţie se duc în interior, nu în afara ţării.

"La Consiliul Europei, România se află în acest moment în faţa unei iniţiative a liderului grupului socialiştilor de a monitoriza ţara noastră pe funcţionarea democratică a instituţiilor statului. Este obligaţia înregii clase poltice româneşti, în condiţiile în care există un pact de coabitare între Preşedinţie şi Guvern şi în condiţiile în care problemele anunţate anul trecut au început să fie soluţionate, este obligaţia întregii clase politice să fie solidară. Nu numai că am semnat scrisoarea, dar am fost şi unul dintre iniţiatorii ei, iar demersurile au vizat ţara mea, şi nu raportul putere-opoziţie", a explicat Cezar Preda, membru al delegaţiei României la APCE.

De asemenea, Preda a mai spus că el a cerut ca la reuniunea forului european să vină şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Tot eu am cerut şi acest lucru s-a realizat ca ieri, alături de premierul Victor Ponta, să vină şi preşedintele Camerei Deputaţilor pentru a avea o greutate şi a arătat interesul atât al Executivului, cât şi al Legislativului ca România să fie considerată o ţară cu o democraţie consolidată. Problemele de dispute politice le ducem în interior, nu în exteriorul ţării", a precizat Cezar Preda.

El a mai spus că scrisoare a fost semnată de toţi membrii delegaţiei României.

"Niciodată nu a fost mai unită delegaţia României ca acum", a adăugat Cezar Preda.

Liderul USL, premierul Victor Ponta, a anunţat că toţi parlamentarii români de la Strasbourg, inclusiv cei ai opoziţiei, au semnat o scrisoare adresată APCE în care se spune că România nu are probleme cu funcţionarea instituţiilor democratice, el apreciind că este un gest de solidaritate "extraordinar".

Premierul a fost, miercuri, la Strasbourg, pentru întâlniri cu membrii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

"Poate ieri s-a părut neobişnuit, dar o spun încă o dată: absolut toţi, absolut toţi parlamentarii români de la Strasbourg, şi aici nu vorbesc doar de cei de la USL, vorbesc de UDMR, vorbesc de Cezar Preda de la PDL, absolut toţi au semnat o scrisoare pentru toţi membrii Adunării Parlamentare, în care au spus că România nu are în acest moment probleme de funcţionare a instituţiilor democratice şi că toate problemele pe care le avem le putem rezolva singuri. Nu mi s-a întâmplat des în ultimii ani să văd o solidaritate a tuturor partidelor politice şi cu atât mai mult mi s-a părut extraordinar şi de lăudat ceea ce s-a întâmplat ieri", a spus joi premierul.

"Am emoţii în această dimineaţă, pentru că, dincolo de obiectivele pe care le-am anunţat deja ale prezenţei mele la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, aştept vestea că acea cerere făcută anul trecut, de declanşare a unei anumite monitorizări a României, practic astăzi va fi închisă şi ăsta e un lucru foarte bun pentru România", a mai declarat primul-ministru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cezar Preda:Sunt unul dintre iniţiatorii scrisorii la APCE; disputele putere-opoziţie se duc în ţară.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cezar Preda:Sunt unul dintre iniţiatorii scrisorii la APCE; disputele putere-opoziţie se duc în ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei